Jaromír Tasáry: Neúcta k mrtvým

21.10.2017 12:19

Hřbitov místo kam chodíme vzpomínat na svoje blízké. Pro mnoho lidí je toto místo posvátné. Jaké zděšení jsem zažil po návratu z ciziny.

Jaromír Tasáry: Neúcta k mrtvým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hřbitov, ilustrační foto

U vchodu se objevila reklama na pronájem reklamní plochy na zdi márnice. Vypadá to tak, že cestou na Dušičky se můžeme setkat se sdělením, jak je něco super a my to potřebujeme.  V horším případě jak je láska a sex bez kondomu nebezpečná.

Jsem přímo nas... Malé vývěsky, nabízející úpravu hrobů, výroby pomníčků jsou v pořádku. Že už se kšeftuje s pronájmem reklamní plochy u hřbitova, mně hlava nebere.To, že naši zastupitelé toto schválili, je zarážející. Určitě  to bude zase za symbolickou cenu.

Lidi, kde to jsme? Nechci chodit na hroby předků a dívat se na reklamu. Když pominu, že to odporuje zákonu. (Obecně platí, že ochranné pásmo je pro dálnice 100 metrů, pro silnice první třídy je 50 metrů a u silnice druhé a třetí třídy 15 metrů. Vzdálenost se počítá od osy vozovky.)

Odporuje to nepsanému zákonu, kterému se říká morálka. Morálka je souhrn chování lidí, bydlících v určitém prostoru. Jdu bojovat za to, aby tohle místo bylo bez reklamy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.