Jaroslav Faltýnek má z Pardubicka nominaci na 1. místopředsedu hnutí ANO

26.01.2015 4:31

Předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek získal na krajském sněmu Pardubického kraje ve Vysokém Mýtě nominaci na post prvního místopředsedy.

Jaroslav Faltýnek má z Pardubicka nominaci na 1. místopředsedu hnutí ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Faltýnek (ANO)

Podle očekávání podpořili členové ANO na Pardubicku také setrvání Andreje Babiše v čele hnutí. Do předsednictva sněm nominoval předsedu pardubické krajské organizace Jana Řehounka. ČTK o tom informoval krajský manažer hnutí Tomáš Krátký. Na celostátním sněmu, který se v Praze odehraje na konci února, bude kraj reprezentovat devět dnes zvolených delegátů.

Sněmem začala krajská jednání, ze kterých vzejdou nominace na nové členy vedení hnutí ANO. O tom, že post předsedy obhájí vicepremiér Babiš, nikdo nepochybuje. Zřejmě nebude mít protikandidáta. O posty místopředsedů se chtějí ucházet vedle Faltýnka ministr obrany Martin Stropnický, místopředseda sněmovního rozpočtového výboru Jan Volný či šéf hospodářského výboru Ivan Pilný.

Nominace z oblastních sněmů, které se po celé republice konají od konce listopadu, má Faltýnek či další poslanci Volný, Pilný a šéf sněmovního volebního výboru Martin Komárek. Faltýnka na místopředsedu nominovala jeho domovská organizace v Prostějově.

Statutárním orgánem hnutí ANO je předsednictvo, které kromě předsedy tvoří první místopředseda, až čtyři další místopředsedové a maximálně osm řadových členů předsednictva. Vládní hnutí nyní nemá žádného místopředsedu. Čtyři místopředsedové, kteří byli zvoleni na sněmu v březnu 2013, rezignovali záhy po sněmu a jejich místa dosud nebyla obsazena. Na podzim post první místopředsedkyně opustila Věra Jourová, která se stala členkou Evropské komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče