Jarošová (SPD): Eurovolby 2019 jsou za humny

18.02.2019 15:41

Hnutí ANO oznámilo, že jejich kandidátku do letošních eurovoleb povede dosavadní europoslankyně, paní Dita Charamzová.

Jarošová  (SPD): Eurovolby 2019 jsou za humny
Foto: SPD
Popisek: Monika Jarošová (SPD)

Ano, ta Dita Charamzová, která hlasovala pro započetí řízení vůči Maďarsku, což by mohlo vést v konečném důsledku až k odebrání jejich hlasovacího práva. Hlasování paní Charamzové přišlo jen chvíli poté, co se její stranický šéf Babiš pyšně fotografoval s Viktorem Orbánem, během jeho návštěvy Prahy.

Hlasování europoslankyně za hnutí ANO vráželo nůž do jednoty V4. Babiš sice zuřil, ale o tom jak upřímná to byla zuřivost, vypovídá i současná nominace do čela kandidátky dominantního vládního hnutí.

Je dobré si připomenout, jak vlastně probíhalo angažmá europoslanců ANO, v právě končícím volebním období.

Pavel Telička, místopředseda Evropského parlamentu spolu s dalším europoslancem za ANO Petrem Ježkem, hodili bývalého šéfa přes palubu a zcela bez skrupulí podporují bruselskou byrokracii. Dosti často i proti vůli země, která je do europarlamentu vyslala. Jak je vidět, pan Babiš sáhl při výběru svých nominantů pořádně vedle... U pana Teličky se nelze čemu divit...Tento člověk byl svého času perspektivním komunistou, pracujícím na ministerstvu zahraničí. O tom, že je značně adaptabilní svědčí i to, že se v novém režimu neztratil a stal se odpovědným za vyjednání přístupových podmínek České republiky před jejím vstupem do EU. O tom, jak se mu to povedlo, ví nejlépe naši zemědělci.

To, že tento výběr nebyl ojedinělým excesem, svědčí i působení eurokomisařky Věry Jourové, která bojuje proti dvojí kvalitě potravin tak vehementně, že se za 30 let možná dočkáme toho, že kvalita potravin prodávaných ve všech zemích EU bude stejná. Oč méně je však tato žena úspěšná na poli této problematiky, o to více hájí svého šéfa Junckera a nesmysly pocházející z jeho komise. Mezi takové perly patří třeba tlak na prosazení kvót...

A tak je na nás všech voličích v naší republice, zda opět vstoupíme do stejné řeky a pak budeme jen nevěřícně zírat, nebo řekneme dost prospěchářům, kteří nás chvíli po svém zvolení vymění za tučný žold z měšce EU.

Chci být optimistkou a věřit, že jednou nám tato zkušenost stačila a příležitost dáme opravdovým vlastencům, kteří budou hájit zájmy této země a soudržnost V4.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…