Jarošová (SPD): Lynčování policie se z USA do naší země nepřeleje. Slyšíte? Nikdy

23.06.2020 17:00

Budu vždy hájit právo české policie použít proti zločincům těch nejdůraznějších zákonných prostředků. Občané a jejich majetek musí být chráněni, města a obce ať zůstanou bezpečné.

Jarošová (SPD): Lynčování policie se z USA do naší země nepřeleje. Slyšíte? Nikdy
Foto: SPD
Popisek: Monika Jarošová, poslankyně za hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), členka zemědělského výboru a místopředsedkyně petičního výboru PS PČR

Výjevy, které sledujeme prakticky každý den v našich médiích, nemohou nechávat soudného člověka v klidu. Násilí na ulicích západních měst neustále narůstá. Policisty, kteří mají dbát na dodržování zákona a veřejný pořádek, štve lůza jako lovnou zvěř.

Likvidací pomníků to začíná…

Je pro mě nepřijatelné, aby ti, kteří stojí na straně zákona, museli čelit dehonestaci a násilí, jakého jsme právě svědky. Nechci, aby zločinci a kriminálníci určovali mantinely, co si může policista při svém zákroku dovolit a co je již za čarou. Odmítám, aby se za právo a spravedlnost bojovalo tím, že se vypálí, vydrancuje či jinak znehodnotí majetek občanů nebo dokonce ohrozí jejich životy. Odsuzuji ničení či odstraňování soch jen proto, že se chce někdo někomu zalíbit či si vybít na nějaké osobnosti svou frustraci. Likvidace symbolů naší historie je jejím přepisováním k obrazu těch, kteří jí pohrdají a ani pořádně neznají.

Naše policie lovnou zvěří nebude

Policista má chránit životy, majetky a bezpečnost všech slušných občanů, ale i on je jen člověk a může udělat chybu. Jeho chyby nebo míru porušení zákona smí však určit jen nezávislý soud, či jiný k tomu určený orgán. Verdikt ulice, jak se nyní děje v USA, není v žádném případě prosazování práva a spravedlnosti, ale lynč! Nikdy nesmíme dopustit, aby se podobné praktiky rošířily i v Česku. Na naše policisty nikdy nesmějí být pořádány hony jako v USA nebo v některých evropských městech. Naopak si musí být jisti, že všichni nadřízení a též každý odpovědný politik budou při zákonném prosazování práva a spravedlnosti vždy stát za strážníky. V opačném případě dáváme prostor anarchii, chaosu a vydáváme naše občany napospas násilnickým barbarům, kteří se jen vyžívají v násilí. Slavnostně prohlašuji, že budu vždy stát na straně spravedlnosti a vždy budu hájit právo naší policie použít vůči všem násilníkům a zločincům těch nejdůraznějších zákonných prostředků. Občané a jejich majetek musí být chráněni, města a obce musí zůstat bezpečné.

Monika Jarošová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…