Jarošová (SPD): Premiér Babiš naplňuje mé obavy…

19.08.2018 13:56

Při hlasování o vyslovení důvěry druhé vládě Andreje Babiše jsem v Poslanecké sněmovně hlasovala proti návrhu. Své důvody, proč jsem se takto vyslovila, jsem vysvětlila v příspěvku uveřejněném na svém profilu v „Parlamentních listech“ ze dne 12. 7. 2018.

Jarošová (SPD): Premiér Babiš naplňuje mé obavy…
Foto: SPD
Popisek: Monika Jarošová (SPD)

Poslední velké zklamání mi způsobil svým odmítnutím návrhu na prošetření financování politických „neziskovek“, které čerpají nemalé prostředky ze státního rozpočtu. Tento návrh předložila ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová a pan premiér jej původně podporoval. Avšak, jako již mnohokrát před tím vzápětí obrátil a návrh své kolegyně odmítl. Je přitom známo, že mnohé politické neziskové organizace čerpají finance na často pochybné projekty a to i na úkor organizací opravdu prospěšných, starajících se o nemocné, opuštěné děti nebo seniory. Nechci spekulovat o tom, jak se musí pracovat pod takovým šéfem (na to si musí odpovědět paní ministryně sama), ale o něčem to vypovídá. Buď je Babiš popletený jako král z proslulé pohádky „Pyšná princezna“, který odvolává, co před tím slíbil, nebo je tu někdo, kdo jeho „neuvážená“ slova pokárá a on je následně jako poslušný žáček dementuje. Při vzpomínce na nedávnou angažovanost kancléřsky Merkelové ve věci nevhodnosti spolupráce ANO s SPD (informaci přinesl německý tisk), preferuji druhou možnost.

Premiér Babiš pro sebe zvolil politiku „Chytré horákyně“, ani oblečený, ani neoblečený, ani pěšky, ani na voze a možná dojde i na dar - nedar, který může český občan od současného premiéra obdržet třeba ve formě přídělu migrantů, i když je dnes vehementně odmítá. Pokud se někdo domnívá, že fantazíruji, ať se seznámí se zněním „Marakešské deklarace“, kterou podepsal Babišův tehdejší ministr vnitra Lubomír Metnar.

Babiš je nečitelný a dle mého názoru nepředvídatelný politik. Jednu jistotu však mám. Bude jednat vždy tak, aby z toho profitoval on či jeho firmy! Zájem občana bude až někde vzadu na ose jeho priorit, i když slovy na toto téma šetřit nebude.

Pan premiér založil svou politiku na opravdovém populismu. Říká totiž přesně to, co touží volič slyšet a neváhá popřít svá slova předešlá. Při tom se nezdráhá pro své cíle používat programové body politické konkurence (SPD ví, o čem mluvím…). Pan premiér totiž sází na to, že voličova paměť je krátká a tak na předchozí výroky snadno zapomene. Tady musím panu premiérovi sdělit, že já, coby opoziční poslankyně rozhodně zapomínat nehodlám a na jeho veletoče budu důrazně poukazovat, třeba i prostřednictvím interpelací mu je připomínat!

Věřím v moudrost českého voliče. Věřím v jeho odpovědnost a důraznost při tlaku na splnění předvolebních slibů, které ANO tak hojně prezentovalo na svých bilboardech. A také chci věřit, že pokud je ANO  nebude schopno či ochotno plnit, náš volič jej pošle tam, kam neschopní nebo prolhaní politici patří a to mimo vládní křesla…

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice