Jedlička (ČSSD): Přes padesát pracovních míst zajistí sociální podnikání v zemědělství

08.07.2016 18:03

Okolo 300 pracovních míst vznikne vybudováním automobilového průmyslu v Bruntále. Přes dalších padesát zajistí sociální podnikání v zemědělství.

Jedlička (ČSSD): Přes padesát pracovních míst zajistí sociální podnikání v zemědělství
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD logo

Vedení města Bruntálu se dlouhodobě zabývá problémem vysoké nezaměstnanosti v této části regionu. Na začátku volebního období připravilo několik důležitých kroků, jak tento nepříznivý trend zmírnit či kompletně vymýtit. V loňském roce zaznamenali několik poptávek od investorů, kteří by přímo v Bruntále chtěli podnikat. „V současné době se nám podařilo po téměř roce vyjednávání přivést nového investora z oblasti automobilového průmyslu. Firma se zabývá výrobou kabelové konfekce a spínačů,“ úvodem přiblížil bruntálský místostarosta Vladimír Jedlička.

V průmyslové zóně v polovině července otevře firma zcela nový provoz. Ten zajistí okolo 300 nových pracovních míst. „Podíl našeho města bude ve vybudování infrastruktury – zastávky autobusu, parkoviště pro 80 automobilů a dobudování cyklostezky. Financovat to budeme z městského a krajského rozpočtu, jak nám bylo přislíbeno. Je to po dlouhých letech první velký investor, který hodlá v našem městě rozšířit svoji firmu,“ pokračoval místostarosta.

Sociální podnikání v zemědělství přinese přes 50 pracovních míst

Bruntálští neusnuli na vavřínech a aktivně pracují na dalším snižování nezaměstnanosti. Připravují projekt na vybudování další průmyslové zóny, tentokrát v západní části města – v prostranství bývalých kasáren. „I současní zaměstnavatelé hodlají v budoucnu rozšiřovat svoje provozy a tím vznikne další potřebnost pracovních sil,“ dodal Jedlička. Nezapomněl doplnit, že chystají vznik většího sociálního podniku, který bude zaměřený na zemědělství.

Sociální podnikání v oblasti zemědělství má pro Bruntál přinést minimálně padesát pracovních míst. Činnost by měla být zaměřena na pěstování či zpracování rostlinných produktů. „Zde by mohli být zaměstnaní lidé, kteří dlouhodobě nemohou najít práci anebo lidé s nízkým vzděláním,“ uzavřel místostarosta Vladimír Jedlička. Se záměry významně pomohl poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.