Jehličková (TOP 09): Jak se nám žije na Lochotíně?

14.12.2016 7:32

Děkuji za vaši důvěru, kterou jste mi dali už druhé volební období. Velmi si toho vážím. Pomalu se připravujeme na vánoční svátky. Ale než zasednete ke štědrovečernímu stolu, ráda bych vám připomněla jednu akci, na jejíž konání přispěl i náš obvod.

Jehličková (TOP 09): Jak se nám žije na Lochotíně?
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Vážení a milí spoluobčané,

děkuji za vaši důvěru, kterou jste mi dali už druhé volební období. Velmi si toho vážím. V době, kdy vyjde prosincové číslo jedničky, se budeme již pomalu připravovat na vánoční svátky. Ale než zasednete ke štědrovečernímu stolu, ráda bych vám připomněla jednu akci, na jejíž konání přispěl i náš obvod. Dne 28. 11. proběhl na Nové scéně Divadla J. K. Tyla benefiční koncert pod názvem Miminka do dlaně - V rukách andělů, který se konal ve prospěch Neonatologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni. Na koncertu vystoupil pěvecký sbor Andílci, známé osobnosti, ale i původně předčasně narozené děti. Možná, že někteří z vás, kteří právě čtete Plzeňskou jedničku, jste ve svém náručí drželi jedno z 9. 000 dětí, které se ročně narodí v České republice předčasně. Nedonošené je tedy každé desáté miminko. Vzhledem k tomu, že neonatologická péče v ČR je v celosvětovém měřítku na špičkové úrovni, se tak mohou tisíce rodin radovat ze svých původně předčasně narozených potomků. A já je pak mohu spolu s ostatními kolegyněmi z Komise pro vítání občánků přivítat do života. Do života, do kterého vstoupila jako miminka do dlaně. Ovšem tak jako každá cesta někde a nějak začíná, tak má samozřejmě i svůj konec. Proto jsem ráda, že obvod nezapomíná ani na své občany, kteří zakončují svoji cestu, například v hospici sv. Lazara. Co mě ještě těší na obvodě, je činnost Totemu. Totem pro mě představuje záruky kvality v péči o seniory.

A co mě naopak netěší, je stálá existence heren na obvodě. Výskyt patologického hráčství v České republice je v celosvětovém měřítku nadprůměrný, a to právě s ohledem na snadnou dostupnost hazardních her. Choroba, jakou je závislost na hraní, rozkládá prostřednictvím svých obětí rodiny a mezilidské vztahy vůbec.

Blíží se svátky vánoční. Čas zastavení a rozjímání. Čas lásky a porozumění. Čas, který bychom měli trávit s těmi nejbližšími.

Přeji vám, vážení spoluobčané, aby vám po celý rok 2017 svítila na cestu vánoční hvězda.

ILONA JEHLIČKOVÁ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …