Jehličková (TOP 09): Jak se vyhnout tmě totality a neomezené vládě jednoho vůdce

21.09.2017 22:34

V pondělí 18. 9. se konala již dvanáctá zahradní slavnost v Meditační zahradě Luboše Hrušky, kterou pořádala advokátní kancelář Svejkovský, Kabelková, Šlauf a spol. a Notářský úřad JUDr. Jany Svejkovské. Letošní akce nesla název Buďme vládci, ne otroky náhody.

Jehličková (TOP 09): Jak se vyhnout tmě totality a neomezené vládě jednoho vůdce
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Můj pocit z pobytu v Meditační zahradě je vždy stejný. Je to hluboký mír v duši. Odkaz zakladatele zahrady pana Hrušky je patrný na každém kroku. Cítím tu vyrovnanost, smíření a odpuštění. Ale zároveň vím, že tu nikdy nebude chybět zapomnění či zapomenutí. Protože zahrada nám bude navždy připomínat, co může člověk provést člověku.

Zvláště v dnešní době, kdy jsou pojmy jako pravda a lež relativizovány, a jsou z nich účelově vytvářeny tak trochu pravdy či tak trochu lži, je potřeba znovu připomínat příběhy bezpráví. Ne všichni z nás se mohou stát hrdiny. Ne, všichni nemohou být Věrou Čáslavskou, loni zmiňovanou na zahradě, olympijskou vítězkou a uklízečkou v jedné osobě. Všichni nemohou být panem Hruškou či statečnými parašutisty, kteří se nevzdali a bojovali do posledního náboje. Ale jsou tu spousty dalších, ještě nezaznamenaných příběhů, obyčejného lidského hrdinství, boje proti bezpráví a totalitě. Jsem velmi ráda, že v Plzni vzniká pobočka společnosti Post Bellum, která příběhy těchto pamětníků zaznamenává pro další generace.

Připomenu ale znovu název letošní zahrady – Buďme vládci, ne otroky náhody. Chceme-li být vládci, pak musíme být vzdělaní, odvážní a vytrvalí. Jen tak, v kombinaci se znalostí vlastní historie, můžeme proplout mezi Skyllou a Charybdou představující tmu totality a neomezenou vládu jednoho vůdce.

MGR. ILONA JEHLIČKOVÁ
ZASTUPITELKA MĚSTA PLZNĚ (TOP 09)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…