Ježák (ANO): Návrh na odvolání bereme naprosto vážně

31.05.2017 9:40

Prohlášení opozičních zastupitelů města Česká Lípa z pokračování zasedání zastupitelstva v pondělí 29. 5. - k odvolání starostky, rady a místostarostky, a k zeleni:

Ježák (ANO): Návrh na odvolání bereme naprosto vážně
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Návrh na odvolání bereme naprosto vážně jako krajní způsob, jak posté upozornit na klientelismus, neschopnost vedení připravit materiály, celkovou aroganci a agresivitu vedení, pochybné mediální praktiky, cenzuru a také aktuální nebezpečí v podobě zamýšlené varianty tzv. společného dopravního podniku města a firmy BUSLINE, kde by město zastávalo jen podřadnou roli.

Jakkoliv se nenašlo dost hlasů, nebyla to zbytečná práce, průběh diskuse ukázal, že vedení není argumentačně vybaveno, trpí provozní slepotou, přisluhuje si cizí zásluhy a vytváří alternativní pravdy a alternativní fakta. Za situace, kdy velké množství zastupitelů je na městě finančně zcela závislých, jak formou mzdy, tak i dotací, nemohlo hlasování dopadnout jinak, neboť neprošlo tajné hlasování.

Zeleň: Opozice soustavně kritizuje údržbu zeleně, resp. zejména seč. Způsob, jakým však místostarosta Raninec předložil materiál výpovědi, nemůžeme akceptovat. Jde o rozvázání finančního závazku v hodnotě téměř 30 milionů, přesto v materiálu chybí fakta, fota jsou bez konkretizace, chybí stanovisko právníka, resp. je uvedeno, že s ním byl materiál projednán. Zatímco místostarosta jako právník materiál konzultuje s městským právníkem, řadovým zastupitelům bez právního vzdělání arogantně odsekává, že jim má být vše jasné, to vše za situace časové tísně. Materiál totiž nebyl řádný, byl tzv. na stůl. Mimochodem, navrhovaná výpověď firmě Compag  byla dle smlouvy dána s šestiměsíční výpovědní lhůtou, přesto byli zastupitelé místostarostou tlačeni k okamžitému rozhodnutí. Jak lze snadno spočítat, výpověď by byla platná v měsíci listopadu, a to už tráva většinou neroste. Takže posun o měsíc či o dva nehraje roli. Celé je to opět šité rychlou jehlou se snahou ukázat, že se jako něco děje. Výpověď by ale situaci pro letošek nevyřešila, ba právě naopak. Firma ve výpovědi nemá důvod pracovat na 100%.  Usnesení bylo odloženo (nejprve odložení na návrh zastupitele Ježáka neprošlo, pak TENTÝŽ návrh místostarosty Ranince ano – tak se pracuje v našem zastupitelstvu). Firma má tak cca měsíc na nápravu a pokus o zázrak. Uvidíme.

V minulosti p. starostka důsledně odmítala tento druh materiálů, veřejně jej kritizovala a dávala hlasovat o vyřazení z programu, byť třeba šlo o formální záležitosti bez finančního dopadu. Je zvláštní, že nyní kolegům z vedení takové paskvily pustí do programu.  Nyní je zvykem, že klíčové materiály jsou dodávány zastupitelům výhradně na stůl, popř. bez usnesení, které pak čte p. místostarosta nedůstojně až před hlasováním z papírku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky