Jihočechy 2012 povede do krajských voleb Pavel Hroch

16.02.2016 21:10

Politické hnutí Jihočeši 2012 povede do podzimních krajských voleb jeho předseda Pavel Hroch. Rozhodlo o tom shromáždění členů hnutí, které se konalo v Sedleci u Českých Budějovic. „Důvěra, kterou jsem dostal, je velmi zavazující. Nejenom vůči kolegům, ale především s ohledem na voliče,“ uvedl Pavel Hroch a dodal, že heslo „Jsme Vaši sousedé“ bude i tentokrát ústředním mottem volební kampaně Jihočechů.

Jihočechy 2012 povede do krajských voleb Pavel Hroch
Foto: red
Popisek: Jihočeši 2012

Pavel Hroch (53) stojí v čele hnutí Jihočeši 2012 od jeho založení před čtyřmi lety. Po minulých volbách se stal členem krajské samosprávy a působí v jejím kontrolním výboru. Navíc už od roku 2002 je starostou Kovářova na Písecku, který pod jeho vedením zvítězil v soutěži Vesnice roku ČR a získal i evropské ocenění za rozvoj venkova.

Pokud Jihočeši 2012 v říjnových volbách do samosprávy kraje získají kolem 15 procent hlasů a s devíti mandáty v zastupitelstvu tak zopakují předchozí výsledek, bude to Pavel Hroch považovat za úspěch. Velkým úspěchem by podle předsedy Jihočechů byly dva až tři mandáty navíc. „Zejména se však chceme zapojit do vytváření koalice v Jihočeském kraji, abychom jako členové Rady kraje mohli začít naplňovat sliby dané voličům,“ dodal Pavel Hroch, jehož Jihočeši 2012 tvoří v nynější jihočeské samosprávě nejsilnější část opozice.

Konečná podoba kandidátky pro krajské volby bude známa nejpozději začátkem června. Už teď je ale zřejmé, že se na ní objeví řada známých osobností jihočeské politické scény. Bude to například Luboš Průša, Pavel Vondrys, Pavel Pavel, Eva Vanžurová, Martin Doležal, Pavel Dvořák, Jiří Fišer, Michal Doktor či Ivan Radosta.

Jihočeši 2012 jsou iniciativou, ve které se soustřeďují zejména lidé, kteří se již úspěšně angažovali či angažují ve správě veřejných záležitostí. Jde rovněž o podnikatele, osobnosti kulturního a společenského života i sportovce.

Snahou Jihočechů 2012 je především vrátit krajskou politiku ze zákulisí zpět do veřejného prostoru, dále rozbít současnou koalici ČSSD a KSČM, která kraj rovnoměrně a dostatečně nerozvíjí, zvýšit průhlednost veřejných zakázek zadávaných Jihočeským krajem apod.

Odkaz na reportáž ze Shromáždění členů hnutí Jihočeši 2012 najdete zde.

Robert Malota

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…