Jihočeský kraj: Projekt „Chci rozumět svým vnoučatům“ slaví úspěch

22.03.2014 6:42

Krajský projekt „Chci rozumět svým vnoučatům“ pokračuje dál úspěšně na jihu Čech. Po Českých Budějovicích, kde pilotně odstartoval, se do něj zapojují všechna bývalá okresní i další města v kraji. Jeho náplní je výuka angličtiny a němčiny pro seniory s vnoučaty. Kurzy jsou zdarma.

Jihočeský kraj: Projekt „Chci rozumět svým vnoučatům“ slaví úspěch
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

„Uvedený projekt navazuje na loňský, rovněž úspěšný, krajský projekt angličtiny pro seniory. Tentokrát jsme se ale rozhodli výuku rozšířit i pro jejich vnoučata a přidat německý jazyk. Prarodiče totiž děti v odpoledních hodinách často hlídají, takže jim touto formou nabízíme smysluplně strávený volný čas," vysvětlil hejtman Jiří Zimola. „Zároveň to odráží skutečnost, že s výukou cizích jazyků se nyní u dětí začíná ve stále mladším věku,“ dodal.

Výuka angličtiny a němčiny pro seniory s vnoučaty byla zahájena 22. října 2013 v Domě dětí a mládeže (DDM) v Českých Budějovicích. Další kurzy zde pak odstartují počátkem dubna. Podobně tomu tak bude i Ledenicích, Lišově a Týně nad Vltavou.

V Českém Krumlově, Kaplici, Prachaticích, Strakonicích a Táboře už výuka odstartovala. Na konec března ji pak plánují zahájit v Písku a v dubnu ji spustí i v Jindřichově Hradci.

Kurzy jsou určené pro začátečníky a mírně pokročilé, tedy především pro děti předškolního a raného školního věku. Základní jazyková výuka je zaměřena na obě generace současně.

Celou akci zastřešují jednotlivé DDM, které poskytují i prostory pro výuku, zajišťují pedagogy a učební pomůcky. Jejich zřizovatelem je Jihočeský kraj, jenž mezi ně na tento projekt rozdělil 500 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice