Jihočeský kraj: V roce 2015 by měli poskytovatele sociálních služeb získat 528 milionů korun

19.09.2014 21:20

Zastupitelstvo Jihočeského kraje na jednání dne 18. září 2014 schválilo materiály vztahující se k zajištění dotačního řízení pro poskytovatele sociálních služeb na území Jihočeského kraje pro rok 2015.

Jihočeský kraj: V roce 2015 by měli poskytovatele sociálních služeb získat 528 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Pro zvýšení informovanosti poskytovatelů sociálních služeb připravuje Jihočeský kraj setkání, kde budou poskytovatelé seznámeni se základními informacemi, které se týkají dotačního řízení na rok 2015 (způsob podání žádosti o dotaci na rok 2015 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb, harmonogram a zajištění dotačního řízení atd.). Setkání se budou konat v termínech 23. až 25. září 2014. Termín vyhlášení dotačního řízení Jihočeského kraje pro poskytovatele sociálních služeb pro rok 2015 je stanoven na 1. října 2014.

„Součástí schvalovaných materiálů pro dotační řízení byl Akční plán Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Jihočeského kraje pro rok 2015. Jihočeský kraj má platný střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na období 2014 – 2016 a k naplňování navržených priorit a opatření tohoto strategického dokumentu v oblasti sociálních služeb jsou využívány jednoleté akční plány, které umožňují zapracování změn v průběhu tříletého období. Přílohou akčního plánu pro rok 2015 je přehled sociálních služeb zařazených do sítě sociálních služeb na území kraje v roce 2015. V tomto dokumentu je zpracován též finanční výhled týkající se plánovaných finančních prostředků k zajištění základní dostupnosti sociálních služeb v roce 2015,“ řekla první náměstkyně hejtmana Ivana Stráská.

Objem finančních prostředků ze státního rozpočtu pro poskytovatele sociálních služeb v Jihočeském kraji v roce 2014 činil podle Stráské zhruba 476 milionů korun, které byly poskytnuty na zajištění 283 sociálních služeb. V roce 2015 se předpokládá navýšení počtu sociálních služeb financovaných ze státního rozpočtu v rámci dotačního řízení Jihočeského kraje, a to z důvodu ukončení financování vybraných druhů sociálních služeb z prostředků individuálního projektu „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“. Pro rok 2015 Jihočeský kraj plánuje získat ze státního rozpočtu finanční prostředky ve výši kolem 528 milionů korun potřebných pro poskytovatele sociálních služeb.

Akční plán Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Jihočeského kraje pro rok 2015 je zveřejněn na webových stránkách Jihočeského kraje v sekci Krajský úřad - Odbor sociálních věcí a zdravotnictví - Sociální věci - složka Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Jihočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…