Jihočeští Svobodní: Chraňme náš kraj

25.07.2016 5:34

Svobodní v Jihočeském kraji představili nový web. Má sloužit jako svobodný necenzurovaný prostor.

Jihočeští Svobodní: Chraňme náš kraj
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Před čím je třeba chránit Jihočeský kraj? Názory na tuto otázku sbírá nový web, který v uplynulých dnech představili jihočeští Svobodní. Stránky http://www.chranmenaskrajproti.eu/ jsou dle jejich slov svobodným necenzurovaným prostorem pro vyjádření názorů Jihočechů.

Už nyní se dají na zmíněném webu přečíst názory, že je třeba kraj chránit například před dotováním vyvolených, ale stejně tak i odlehčené vzkazy, že je třeba chránit před invazí pokémonů. „Těšíme se na další příspěvky,“ vzkazují Svobodní.

Jihočeští Svobodní také zveřejnili program pro nadcházející krajské volby. „Svobodní si přejí žít ve svobodné a suverénní zemi, která chová úctu ke svým občanům, k jejich životu, majetku, svobodě a osobní odpovědnosti. Systém přerozdělování a rozhodování by měl být decentralizován a přenesen blíže k občanům. Krajská samospráva musí být veřejnou službou pro všechny občany,“ píše se v programu, který naleznete na adrese http://jihoceskykraj.svobodni.cz/program-do-zastupitelstva-jihoceskeho-kraje-2016/.

Mezi cíle patří například řešení špatného stavu silnic II. a III. třídy, nalezení soukromého investora pro českobudějovické letiště, převedení větší pravomoci a zodpovědnosti z krajů na ředitele škol, maximální zpřístupnění šumavských lesů a tak dále.

„Chtěl bych na závěr zdůraznit, že krajští zastupitelé mají mimo jiné možnost využívat zákonné iniciativy dané ústavou (konkrétně čl. 41 odst. 2 Ústavy ČR), díky které nemusí jen vykonávat, co jim vláda dovolí, ale mohou také navrhovat zákony a předložit je parlamentu ČR, nebo mohou podat podnět k ústavnímu soudu. Pokud by na nás například z EU směřovala direktiva, která je proti zájmu našich občanů, můžeme se takto vzepřít a nemusíme nutně čekat na naši vládu,“ říká místopředseda Jihočeských Svobodných Jan Třeštík.

Kandidátkou na hejtmana a lídrem Svobodných na jihu Čech je pro krajské volby Irena Steinhauserová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).