Jihočeští Svobodní uspořádají petiční akci na podporu dětí, které zadržují norské úřady

10.11.2014 13:23

Na kauzu dvou českých dětí, které před třemi lety odebraly rodičům norské úřady na základě podezření mateřské školy na pohlavní zneužívání, chtějí upozornit jihočeští zástupci Strany svobodných občanů. Ačkoliv rodiče nakonec nebyli obviněni, děti se jim domů doposud nevrátily. Svobodní se proto rozhodli ve dnech 10. až 12. listopadu uspořádat v pěti jihočeských městech petiční akci.

Jihočeští Svobodní uspořádají petiční akci na podporu dětí, které zadržují norské úřady
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Naším cílem je na kauzu upozornit a posbírat podpisy, které budou s petičním archem zaslány vládě České republiky s výzvou, aby využila všech diplomatických a politických prostředků k záchraně unesených českých dětí norskými úřady,“ uvedl Milan Černoch, spolukoordinátor petiční akce a krajský místopředseda Strany svobodných občanů.

Petiční akce se uskuteční v Českých Budějovicích, Písku, Táboře, Prachaticích a Vimperku. V Českých Budějovicích bude možné petici podepsat na Lannově třídě naproti Prioru, a to v pondělí a úterý (10. a 11. listopadu) od 13.00 do 16.00 hodin. V Prachaticích naleznou zájemci petiční archy v úterý od 14.00 do 16.00 hodin na Malém náměstí, v Písku v pondělí od 10.00 do 16.00 u Děkanského kostela v ulici Bakaláře, v Táboře ve středu (12. listopadu) od 14.00 do 17.00 hodin na náměstí Františka Křižíka. Ve Vimperku se petiční akce uskuteční v pondělí od 11.00 do 14.00 hodin. Přesné místo bude ještě upřesněno.

Jihočeští Svobodní upozorňují, že došlo k porušením základních lidských práv. „Zejména práva na rodinný život dle článku 8 Evropské úmluvy o ochraně lidských práv a základních lidských svobod. Dále došlo k opakovanému porušení Úmluvy o právech dítěte,“ řekl Milan Černoch a dodal: „Z pohledu Svobodných má stát minimum úloh. Hájit práva svých občanů je jedna z nich. Společně s občany vyzýváme českou vládu, aby v této věci urychleně konala.“

Svobodní zdůrazňují, že pomoc českým občanům v zahraničí je základní funkcí státu.

Termíny:

České Budějovice, Lannova třída naproti Prioru - 10. a 11. listopadu (13.00 - 16.00 hodin)
Prachatice, Malé náměstí - 11. listopadu (14.00 - 16.00 hodin)
Písek, ul. Bakaláře, u Děkanského kostela - 10. listopadu (10.00 - 16.00 hodin)
Vimperk - 10. listopadu (11.00 - 14.00 hodin)
Tábor, náměstí Františka Křižíka - 12. listopadu (14.00 - 17.00)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…