Jihomoravský kraj podepsal memorandum o spolupráci se Svazem vinařů ČR

07.08.2014 6:40

Rada Jihomoravského kraje na svém jednání ve středu 6. srpna 2014 schválila uzavření memoranda o spolupráci mezi Jihomoravským krajem a Svazem vinařů České republiky.

Jihomoravský kraj podepsal memorandum o spolupráci se Svazem vinařů ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Jeho záměrem je vzájemná spolupráce při podpoře, propagaci a dalším rozvoji vinohradnictví a vinařství na jižní Moravě, a další šíření dobrého jména jihomoravských vinařů a Jihomoravského kraje jakožto předního regionu České republiky v oblasti pěstování vinné révy a výroby vína.

„Jsme zřizovatelem jediné vinařské školy v republice. Chceme, aby to byli právě jihomoravští vinaři, kteří doporučí, co má být odbornou náplní vzdělávání na této škole. Předpokládám po podpisu memoranda vznik pracovní skupiny, složené z vynikajících vinařů. V drtivé většině jsou stejně absolventy valtické školy. Oslovíme je se žádostí, aby nám pomohli nasměrovat tuto školu do moderních trendů ve vinařství a vinohradnictví,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Společným cílem Jihomoravského kraje a Svazu vinařů České republiky je finančně, materiálně a organizačně spolupracovat při řešení odborných a hospodářských témat, která se dotýkají vinohradnictví a vinařství. Zúčastněné strany budou spolupracovat při přípravě stanovisek a předkládání legislativních návrhů Jihomoravského kraje ke změnám právních předpisů v oblasti vinohradnictví a vinařství, a to zejména v oblasti boje proti padělání vína nebo jiného alkoholického nápoje a také při podpoře produkce zdravotně nezávadných výrobků z hroznů vinné révy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace