Jiří Vyvadil: Poteče krev

30.10.2014 14:34

Lidí mi vyčítají příkrost při hodnocení Ukrajiny. Ale já fakt nemohu za to, že nyní opět vznikne situace analogická jako za vlády vítězů tzv. Oranžové revoluce. Kolik ovací kolem ní bylo, Schwarzenbergové, Vondrové básnili o cestě k Evropě a už jen mlčeli, když posléze si oba vítězi prezident Juščenko a premiérka Tymošenková šli do slova a do písmene po krku. Nenávist nemohla být větší a Juščenkovo prezidentství a Tymošenkové premiérství v podstatě skončilo rozvalem.

Jiří Vyvadil: Poteče krev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Porošenko byl trvale kůň všech a zejména Janukoviče. Drželi to spolu a Porošenko stoupal, až se v určitém okamžiku rozhodl svého prezidenta odstranit. Šli si opět po krku, což je takový ukrajinský kolorit. Tam už to bylo na hraně a kdyby Porošenko neopustil na rychlo zemi, jistě by jej zavraždili.

Teď máme za sebou volby, která jsem  upřímně fakt nesledoval. Nemám rád ty kyjevské hráče. Všichni oslavují ukrajinského nacistu Bandera a pri vyvražďování obyvatel na Doněcké a Luhanské lidové republice se chovali jako váleční zločinci. Ani jednomu z nich bych nepodal ruku.

Přesto nejsem úplně slepý. Jaceňuk je naprosto nepříčetný blázen, který za rok svého premiérování zavedl zemi na dno. Geniálni je jeho styl vyhrocení situace vůči Rusku do nesmiřitelnosti, obviňování Ruska za každý nesmysl, zatímco zem se hroutí před očima a Ukrajina,která je na Rusku nesmírně závislá nemá pomalu ani hřivnu. V zemi bude zle, bude zuřit válka, bude zima,  extremistické síly se budou radikalizovat.

A Jaceňuk si s Porošenkem půjdou – jak patří k obyklým ukrajinským demokratickým rituálům – po krku.

To je bláznovství Západu, který se domnívá, že i v zemích rozpadu demokratické volby mohou přinést stabilitu, prosperitu a smír... Opak je vždy pravdou.

Pro Evropu to bude tvrdá lekce a zatím to nevypadá, že by si uměla poctivě zamést před vlastním prahem. Většího zločinu se nemohla dopustit. Rok říkáme, že to směřuje ke katastrově a Evropa místo toho, aby zastavila Kyjev, dávala sankce Rusku. Jediným výsledkem je, že Rusko se zoceluje, stává se stále suverénější a Německo začíná upadat.

Ano, Evropa potřebuje tvrdou zkoušku. Podobný zločin se už nesmí opakovat. Nejenom, že se rozpadne Ukrajina, ale v jejím průběhu se rozvrátí většina zemí EU, zejména eurozóny a rozpadnou se struktury EU.

Mě nebaví být poslem špatných zpráv, ale nemohu za tupost evropských lídrů.

Již několikrát jsem řekl, že krize na Ukrajině a její nezvládnutí bude jedním z hlavních  důvodů k rozpadu Evropské unie, neboť normální Evropané fakt nechápou, proč k vůli zkorumpovaným a psychopatickým vůdcům na Ukrajině mají živořit.

A jsem rád, že tento propad přinese zemětřešení ve  všech členských zemích EU a vymete všechny ty nesmyslné ignoranty od Frau Merkel, Hollanda či Camerona.

Jen Obama si vesele zahvízdá a půjde vybombardovat zase nějakou jinou zemi.  

Jediné štěstí je, že dnešní Putinovské Rusko nezneužívá svých výhod a nebude se mstít.

Ba dokonce, podá nakonec  té rozchvácené Evropě pomocnou ruku.

Shrnuto přátelé : nuda ohledně voleb byla pokud jde o očekávání výsledku, protože proruská opozice musela logicky být minimální.

Teď poteče krev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky

reklama