Jirsa (ODS): Nad migrací nelze zavírat oči

16.02.2016 6:29

Minulý týden jsem měl možnost účastnit se dvou mezinárodních setkání, resp. konferencí, k migrační krizi.

Jirsa (ODS): Nad migrací nelze zavírat oči
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor za ODS Tomáš Jirsa

Závěr byl stejný: řeči, řeči, nutnost obrany evropských hodnot, demokracie a vlády práva. Společné evropské hodnoty a společná evropská akce jako řešení migrační krize. Ale také konstatování, že migrační vlna bude pokračovat, dokud se bude v Sýrii a Iráku válčit a dokud tam nedosáhneme míru.

Naše cesta k míru, která odpovídá evropským hodnotám, je jednání a usmiřování válčících skupin, nikoliv vojenská akce. Evropské elity opakují, že lidská práva jsou nedělitelná a musíme chránit bezpečnost občanů. Tedy i bezpečnost migrantů.

Evropa se zbláznila. Každý měsíc zasedá Evropská rada k migraci a výsledek je nula. Vedeme řeči a migranti doslova obsazují Evropu a my říkáme, že je to sice problém, ale pojďme, my vás budeme integrovat.

Evropská unie vyhlásila společný boj proti terorismu. Migrace je v rukou organizovaného zločinu a vypadá to, jako by organizovaný zločin nebyl součástí terorismu.

Výzvy a postoje téměř jednotné Visegrádské čtyřky nejsou zatím v Bruselu vyslyšeny. Nedivím se, že postup evropských elit radikalizuje část veřejnosti. Mne bezmocnost a bruselská politická korektnost radikalizuje také. Řecko buď musí nasadit k ochraně svých hranic armádu, nebo pro neplnění smluv musíme Řecko vyloučit ze Schengenského prostoru. Vždyť lze odtahovat lodě s migranty zpět a případné trosečníky po zachránění vysazovat v zemi nalodění. Austrálie to tak udělala a má klid. Není přece možné zavírat oči před nedodržováním závazku ochrany vnější hranice EU, dělat, že se nic neděje a přihlížet k ničení Evropy.

Avšak jakýkoliv krok zpět v dosažené evropské integraci, tedy například odchod Řecka ze Schengenu, je pro bruselské elity naprosté tabu. Dnes je přece již prokázané, že zhruba polovina migrantů jsou migranti ekonomičtí z bezpečných zemí, kteří tak zabírají místo pro ty, kteří by na azyl měli právo.

Začínám se klonit k tvrzení, že Evropská unie páchá sebevraždu v přímém přenosu. Obyvatelé Evropy se radikalizují a nečinnost evropských vůdců může mít pro Evropskou unii nedozírné následky.

Ing. Tomáš Jirsa, MBA
senátor PČR
krajský zastupitel
neuvolněný starosta města
místopředseda regionálního sdružení
předseda oblastního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.