Jirsa (ODS): Trochu varuji do budoucna před inflací lidskoprávních usnesení ke světovým děním

12.08.2020 15:56

Projev na 26. schůzi Senátu dne 12. 8. 2020 k návrhu usnesení k situaci v Bělorusku po prezidentských volbách

Jirsa (ODS): Trochu varuji do budoucna před inflací lidskoprávních usnesení ke světovým děním
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor za ODS Tomáš Jirsa

Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já budu trochu kritičtější. Předně řeknu, já tomu rozumím. Budu hlasovat pro. Bělorusko je nám velmi blízké, běloruština a čeština jsou si velmi podobné, první běloruská bible byla tištěna v Čechách, všemu tomu rozumím. Na obranu toho, co řeknu nadále, řeknu, že jsem pravděpodobně, a nechci se chlubit, jediný, který zaměstnával jako svého asistenta tady v Senátu několik let jednoho z běloruských prezidentských kandidátů, který musel emigrovat. Pořád mám úzké vztahy s běloruskou opozicí.

Znovu říkám, pro tohle usnesení budu hlasovat, ale minule jsme přijímali usnesení o genocidě Arménů. Pak jsme přijímali usnesení o tom extradičním zákonu v Hongkongu. Trochu varuji do budoucna kolegy, všechny nás, před takovým tím aktivismem a inflací těch lidskoprávních usnesení ke světovým děním, protože ve světě se denně děje mnoho nespravedlností. Popravují se nevinní lidé. Je množství nedemokratických režimů, která porušují lidská práva. Znovu říkám, budu pro to usnesení hlasovat, ale do budoucna zvažujme všechna další usnesení, která mají napravovat mezinárodní křivdy, které se dějí každý den. Bohužel tedy, děkuji.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…