Jirsa (ODS): V nejvyšších patrech české politiky zřejmě dochází ke korupci

05.12.2013 10:17

Dopis do Olomouce.

Jirsa (ODS): V nejvyšších patrech české politiky zřejmě dochází ke korupci
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor za ODS Tomáš Jirsa

Vážený pane vrchní státní zástupce,

dovoluji si Vás upozornit na možné korupční jednání, ke kterému zřejmě dochází v nejvyšších patrech české politiky. Z veřejně dostupných zdrojů je známo, že se krátce po volbách vzdal díky komunistické minulosti poslaneckého mandátu člen hnutí ANO M. Bačiak. Náhradníkem za exposlance M. Bačiaka se stal J. Sobotka, který se opět vzdal mandátu, tentokrát kvůli dluhům. Z logiky věci vyplývá, že kdyby si mandát poslance ponechal, dluhy by z platu poslance (a možná i z náhrad) zcela jistě splatil. Nelze proto vyloučit, že představitelé hnutí ANO poskytli výše uvedeným neposlancům nějaké následné plnění.

Vzhledem k tomu, že ani u jednoho poslance neexistoval žádný zákonný důvod vzdát se mandátu (komunistická minulost a dluhy jsou sice zavrženíhodné, ale podobných osob sedí v Poslanecké sněmovně více), je také možné, že jednání obou výše uvedených směřovalo k tomu, aby uvolněný post poslance získal J. Kott, zaměstnanec poslance A. Babiše. Evidentně tak může docházet k porušení Ústavy České republiky, kdy poslanec/zaměstnanec nemusí hlasovat podle svého svědomí, ale podle pokynů zaměstnavatele. Doporučuji proto zvážit účast představitelů Vrchního státního zastupitelství na všech schůzích Poslanecké sněmovny pro kontrolu těchto hlasování.

Dále Vás žádám o přešetření podezření z poskytnutí neoprávněné výhody (oba víme, že není trestné přijetí, ale nabízení), které si vzájemně domluvili poslanci B. Sobotka, A. Babiš, J. Hamáček a jejich komplicové (v hantýrce možného zločinného spolčení nazývané „vyjednávací týmy“). Korupční jednání je možné spatřovat v tom, že všichni výše jmenovaní se na zatím nezjištěném místě a čase dohodli a nabídli spolupachateli J. Hamáčkovi placené místo předsedy Poslanecké sněmovny, který toto místo následně obdržel mj. za to, že se vzdá své kandidatury na post ministra obrany. J. Hamáček tak získal neoprávněnou finanční výhodu (4 roky x 12 měsíců x 150 tis. měsíčně) ve výši 7,2 milionu, což představuje škodu velkého rozsahu a trestní sazbu 5-12 let.

K vyšetření předkládám rovněž skutečnost, že tentýž předseda Sněmovny J. Hamáček veřejně prohlásil, že kromě kandidátů na místopředsedy za KDU-ČSL a ANO mají poslanci ČSSD „volné“ hlasování. Tato jeho věta implikuje, že kromě „volného“ hlasování musí být i nějaké „nevolné“ či „vázané“ hlasování, což je opět v rozporu s Ústavou, neboť výkon mandátu má být dle nejlepšího vědomí a svědomí. Je proto pravděpodobné, že i další poslanci budou napojeni na tuto korupční chobotnicí a za své hlasování získají nějaké placené posty.

Vážený pane vrchní státní zástupce, navrhuji, abyste neprodleně zahájil realizaci a zabránil dokonání výše naznačených trestných činů. Termín realizace doporučuji příští úterý, kdy na adrese Sněmovní 1, Praha 1, dojde k dalšímu jednání výše uvedených korupčníků. Pro zjednodušení trestního řízení (po naprosto nelogickém rozhodnutí Nejvyššího soudu) podotýkám, že je zcela prokazatelné, že výše uvedené korupční jednání bylo dohadováno i mimo budovu Parlamentu, a to na adrese Zámecká 2, 270 61 Lány.

Tomáš Jirsa, senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…