John: Nová hymna v Amazonu - Brno, Brno diletantských ódéesáků plno

06.04.2014 22:24

Nevím, jestli má společnost Amazon firemní hymnu, ale pokud ne, navrhuji, aby se z části inspirovala hanlivým pokřikem sparťanských fanoušků. Nenapadá mě totiž trefnější vyjádření v souvislosti se zmařenou obří investicí v Brně.

John: Nová hymna v Amazonu - Brno, Brno diletantských ódéesáků plno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Logistický projekt se rodil kvůli opakovaným odmítavým postojům zastupitelstva v bolestech, až nakonec ve středu ukončil ředitel Amazonu pro evropské operace Tim Collins spekulace o další budoucnosti logistického centra v Brně. Poté, co brněnské zastupitelstvo developerský projekt třikrát zamítlo, se Amazon, vcelku logicky, rozhodl najít si jinou lokalitu ve střední a východní Evropě. S Brnem už bohužel nepočítá.

V tomto případě bude ale nejlepší označit viníka přesně a nespokojit se s metonymií „brněnské zastupitelstvo“. Až na pár sociálních demokratů, ruce, které zamítli investici za tři miliardy a vznik patnácti set pracovních míst do ČR, patří zastupitelům ODS.  

Naprosto odmítám jejich argumenty, že projekt byl připravován k uspokojení developera na úkor obyvatel. Spíše se pánové dozvěděli, že když projekt nepřipravovali oni, nic z něj nekápne, a tak se alespoň chtěli kolegům v zastupitelstvu pomstít.

Inu, pomstili se nám všem. Česká republika se potýká s rekordní nezaměstnaností, bez práce je více než 600 tisíc lidí a přestože se ve čtvrtletním srovnání ekonomika lehce oživila, mohla se touto investicí ještě výrazněji nadechnout. Podle údajů ČSÚ byla v Jihomoravském regionu v únoru nezaměstnanost na úrovni 9,3%, což je víc než republikový průměr, ale brněnští zastupitelé nechtějí evidentně tuto statistiku měnit. Nechtějí ani slyšet, že magistrát by do svého rozpočtu získal za samotný prodej pozemků a s ním spojené kompenzace 300 milionů korun. Milá ODS, děkujeme...

reklama

autor: Radek John

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…