John (VV): Asistenční karta drásá - Babišův eurokandidát lobbuje, Neff neumí číst

02.05.2014 17:23

Musím přiznat, že se poslední dobou poměrně bavím nad reakcemi na můj dar pro sto tisíc českých řidičů z platu europoslance, pokud mne občané ČR zvolí do evropského parlamentu.

John (VV): Asistenční karta drásá - Babišův eurokandidát lobbuje, Neff neumí číst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Jde o Asistenční kartu ACA Radka Johna, která pro sto tisíc řidičů, kteří se do voleb registrují na www.radekjohn.cz, začne platit okamžikem mého zvolení. Někteří konkurenční eurokandidáti mi vzkazují, že jsem se zbláznil, že rozhodnutím vzdát se platu europoslance ve prospěch občanů ČR vytvářím nebezpečný precedens. A opravdu lidé se začínají ptát i kandidátů z dalších stran, jak naloží se svým neúměrně vysokým platem europoslance, jestli si ho uloží do banky nebo jestli také neplánují financovat z něj něco užitečného pro obyvatele ČR . A oni nic takového neplánují. Otázky voličů se tedy stávají pro šetřílky velmi nepříjemné. A já bych toho podle nich měl prý hned nechat.

 Minulý týden se ozval i kandidát hnutí ANO2011 do europarlamentu Lukáš Štěpánek, který zapomněl ve svém kritickém článku uvést, že v minulosti pracoval, nebo dokonce ještě pracuje ve Vienna Insurance Group, jejíž dceřinou společností je Kooperativa, která nabízí na trhu konkurenční pojištění motoristům global assistance. Publikoval nepravdivé tvrzení, že asistenční karta ACA1213, kterou voličům zdarma nabízím v případě zvolení, obsahuje služby, které jiné společnosti dávají zdarma do havarijního pojištění. Cituji:

 „V pojištění povinného ručení, které musí být ze zákona sjednáno u každého motorového vozidla, bývá obsažena asistence v případě nehody. V havarijním pojištění motorových vozidel je navíc obsažena asistence nejen v případě nehody, ale i poruchy. Valná většina motorových vozidel v České Republice tedy služby Asistenční karty Radka Johna již má a to zdarma a automaticky.“

 A teď co je nezkreslená pravda: Některé havarijní pojistky obsahují asistence. Čím více asistenčních služeb nabízejí, tím jsou dražší. Podle dostupných statistik je díky nižší ceně nejvíce využíváno pojištění typu e- pojistka, i-pojištění, kde je rozsah asistencí minimální. Pak je v ČR celá řada řidičů, kteří se rozhodli neutrácet za havarijní pojistku na svá stará auta. Pro ty je asistenční karta Radka Johna luxusem zdarma zcela nepochybně. Vždyť dostanou lepší asistenci než ti pojištění nejdražšími havarijními pojistkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek John

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…