John (VV): Stálo to ODS za to? Stotisícový dar od Valenty za škodu 26,5 miliardy

13.04.2014 13:00

Server Novinky.cz dnes přinesl informaci o tom, že ve výroční finanční zprávě ODS figuruje jméno Ivo Valenty, krále hazardu, který přispěl straně sto tisíci korunami. Jeho identitu prokázala ke zprávě přiložená darovací smlouva.

John (VV): Stálo to ODS za to? Stotisícový dar od Valenty za škodu 26,5 miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Někdy je pro lepší pochopení problémů, dát do kontrastu pár dat. Podle primáře mužského oddělení závislostí Psychiatrické léčebny Bohnice Karla Nešpora stojí českou společnost škody napáchané hazardem 26,5 miliardy ročně. To je podstatně více, než kolik činí daňový odvod z hazardních her. Jak působí tato informace neuvěřitelně v kontrastu s Valentovým „skromným“ darem občanským demokratům. Jako by jim nestačila štědrá 22-letá kadeřnice s milionem, který teď musí ostudně vracet.

Zatím bylo veřejně známo, že hazardní lobby šel na ruku Miroslav Kalousek, který na postu ministra financí všemožně oddaloval odnímání licencí pro videoloterijní terminály v místech, kde už města a obce zakázaly hazard. Skutečnost, že mu zdravě sekundovala ODS, která za to navíc slízla odměnu od majitele Synotu, pro mě není žádným překvapením. 

My jsme byli sice s TOP09 a ODS v koalici, ale i přes tvrdý odpor obou těchto stran se nám podařilo prosadit vyšší zdanění hazardu a zákaz přispívat na hazardním společnostem na dobročinné účely, jelikož si tyto firmy přihrávaly malé domů svým, na oko vytvořeným nadacím.

Dar ODS od pana Valenty je také zajímavý z jiného úhlu. Ve Sněmovně teď leží návrh zákona, který omezuje limity výher na VLT a ruší povolení pro ta VLT, jež jsou v rozporu s vyhláškou obce, a to do dvou měsíců. Zákon podepsali zatím, zatím s výjimkou komunistů, poslanci napříč spektrem, jen za ODS vůbec nikdo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek John

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…