John: Zeman v EP proti logice i většině občanů ČR

26.02.2014 21:01

Kdo z Vás dnes slyšel projev prezidenta republiky Miloše Zemana na půdě Evropského parlamentu, jistě mu utkvěla v hlavě zásadní informace. Smyčka Eura kolem našich hrdel se utahuje.

John: Zeman v EP proti logice i většině občanů ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Jistě nikdo nebude kritizovat Miloše Zemana za to, že je proti společnému evropského sýru a společnému evropskému pivu. Ale, že Zeman kopíruje Sobotku se Zaorálkem a žene nás bezhlavě do přijetí Eura, i když většina ekonomů varuje jak je to v současnou chvíli pro ČR nevýhodné, je při vší úctě „ na hlavu“.
 Prezident bez pochyby také ví, že jsme exportní země a jako taková si potřebujeme uchovat nástroje na případnou devalvaci měny, aby si naše zboží zachovalo konkurenceschopnost na mezinárodních trzích. Prezident také moc dobře ví, že musíme při přijetí Eura zaplatit 310 miliard, což je suma která například zajišťuje kompletní sedmileté fungování policie, hasičů a veřejné správy. Prezident jistě také ví, že s Eurem přichází zdražení všeho.

 Průzkum agentury CVVM o přijetí Eura z loňského května ukázal: „ Tři čtvrtiny obyvatel ČR (77 %) nesouhlasí s přijetím eura za měnu ČR. Téměř polovina (48 %) s tím „rozhodně nesouhlasí“ a více než čtvrtina (29 %) „spíše nesouhlasí“. Pro přijetí eura je jen 18 % Čechů. Z toho 4 % „rozhodně“ a 14 % „spíše“. Zbývajících 5 % na otázku nemělo názor.

 Kdyby se průzkum konal dnes, dopadne velmi pravděpodobně skoro stejně. Nezbývá tedy než konstatovat, že Zeman jde nejen proti logice, ale i proti lidem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek John

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie