Jourová (ANO): Čekala jsem útok, ale ne na rodinu

18.09.2013 13:30

Reakce na článek Babišova pravá ruka Jourová má nový a závažný problém.

Jourová (ANO): Čekala jsem útok, ale ne na rodinu
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věra Jourová

Nejsem si jistá, jestli má smysl se vyjadřovat k anonymnímu udání, které někdo, kdo nemá odvahu se ani podepsat, rozesílá po redakcích. Protože jsem ale zvyklá se bránit, nejen udavačům, ale i systému tohoto státu, učiním tak i tentokrát.

Parlamentní listy přetiskly informace onoho anonymu, že firma, kterou jsem do dubna roku 2013 řídila, nemá zveřejněné účetní závěrky. Je pravda, že tyto závěrky zveřejněné nejsou, spoléhala jsem se v této věci na svého účetního, který slíbil, že brzy zjedná nápravu. Věc tedy řeším, nikoho jsem neokradla a nikoho nepoškodila. Myslím, že autor onoho hanopisu to dobře ví.

Anonym se dále pouští do poškozování nejen mé osoby, což bych v předvolebním čase pochopila, ale poškozuje i mou rodinu. Naznačuje, že jsem v kampani chtěla platit vlastního syna a jeho "přítelkyni".

Předně je třeba říct, že jsem do produkce kampaně chtěla přispět vlastními prostředky. S Lucií Pavlíčkovou, na níž anonym našel z minulosti leccos, jsem se dohodla, že mi s produkcí pomůže. Honorář ve výši 80 tisíc, na kterém jsme se dohodly za šest neděl práce, jízdného a telefonování, jsem jí tedy měla uhradit z vlastních prostředků.

Nevím ale, proč bych platila z vlastních prostředků synovi, který se dobrovolně a bez nároku stará o mou webovou prezentaci stejně tak, jako to dělal, když mě tento stát poslal nezákonně do vazby.

Přestože obvinění Lucie Pavlíčkové, která se zná se synem už z dob, kdy chodil na střední školu, považuji za absurdní, spolupráci jsme po dvou dnech ukončily, čímž celou "kauzu" považuji za vyřízenou. Můj syn Adam, o němž anonym tvrdí, že Lucie je jeho přítelkyní, je ženatý a má dvouměsíčního syna. Teď je na mně, abych před pomluvami zbabělých anonymů bránila hlavně jeho a svou rodinu.

Věra Jourová, 1. místopředsedkyně hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.