Jourová: Investice je třeba zaměřit na potřebné oblasti rozvoje členských států

10.09.2014 16:01

Evropská komise zorganizovala 8. a 9. září 2014 v Bruselu šesté Kohezní fórum. Fóra se zúčastnilo více než 700 zástupců institucí EU, členských států, regionálních a místních orgánů, sociálních a ekonomických partnerů, nevládních organizací, akademiků a dalších odborníků na kohezní politiku. Delegaci z České republiky vedla Věra Jourová, ministryně pro místní rozvoj.

Jourová: Investice je třeba zaměřit na potřebné oblasti rozvoje členských států
Foto: Daniela Černá
Popisek: Věra Jourová

Kohezní fórum je unikátní příležitostí k setkání všech zúčastněných stran a diskuzi, jak může politika soudržnosti EU zlepšit životní podmínky všech Evropanů v příštích letech. Letošní hlavní téma fóra bylo "Investice pro růst a zaměstnanost: podpora rozvoje a řádné správy v regionech a městech EU."

S rozpočtem více než 350 miliard EUR, hraje politika soudržnosti klíčovou roli v podpoře hospodářského oživení, prorůstových investic a vytváření pracovních příležitostí v novém programovém období 2014–2020. Politika soudržnosti proto prošla rozsáhlou reformou, jejímž cílem je soustředit zdroje na podporu realizace strategie Evropa 2020. Dalším cílem bylo také dosažení vyšší míry efektivity investic z evropských fondů a to prostřednictvím orientace na výsledky a podpory investičního prostředí v členských zemích EU.

V rámci úterního programu vystoupila také ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová. „Důležité pro budoucí kohezní politiku je zaměření investic na jasně vydefinované a potřebné oblasti rozvoje členských států,“ řekla ministryně během svého vystoupení v panelu věnovanému budoucnosti kohezní politiky, jejím příležitostem a novým výzvám.

Koheznímu fóru předcházelo vydání „Šesté zprávy o hospodářské, sociální a územní soudržnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…