Jurečka (KDU-ČSL): Chci podpořit proexportní možnosti českých potravinářů

20.10.2014 21:42

Ministr zemědělství Marian Jurečka navštívil jeden z největších světových potravinářských veletrhů – Salon International d´Alimentation (SIAL) v Paříži.

Jurečka (KDU-ČSL): Chci podpořit proexportní možnosti českých potravinářů
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka

Ministerstvo zemědělství se této akce účastní pravidelně a v rámci expozice značky KLASA, ale i samostatně, se představují také potravinářské firmy z České republiky.

Ministr Jurečka na Sialu„Kladu velký důraz na podporu exportu českých zemědělských a potravinářských produktů. Důkazem toho je koncepce Ministerstva zemědělství na vytvoření pozic tzv. agrodiplomatů, kteří budou působit ve vybraných regionech světa. Na ní v současnosti intenzivně pracujeme. Zemědělští diplomaté budou hledat proexportní možnosti pro české potravinářské firmy. Účast našich potravinářů na velkých zahraničních veletrzích ovšem nadále zůstává jednou z nejefektivnějších příležitostí k navázání kontaktů s významnými firmami z oboru a k podpoře vlastní expanze na zahraniční trhy. Aktuální situace v souvislosti s ruskými sankcemi tuto strategii jasně potvrzuje,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Informační a propagační stánek Ministerstva zemědělství je ve společné expozici výrobců značky KLASA, kterou organizuje Státní zemědělský a intervenční fond. Zde se letos představí 11 firem. Dalších 7 českých společností vystavuje své výrobky samostatně v komoditně zaměřených halách.

Veletrh SIAL se koná v dvouletém intervalu a střídá se s veletrhem Anuga v Kolíně nad Rýnem. Pařížské výstavy se účastní přibližně 6 tisíc vystavovatelů, zhruba 80 % ze zahraničí, z více než 200 zemí. Celková obsazená výstavní plocha je 215 000 m2 a předpokládaná návštěvnost je 140 000 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zemědělství

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…