Jurečka (KDU-ČSL): I lidé v insolvenčním řízení musí mít nárok na kompenzační bonus

09.01.2021 11:41

„Není možné chtít po lidech hrazení závazků plynoucích ze schváleného oddlužení, když jim během nouzového stavu zároveň zakazujeme živit se jako osoby samostatně výdělečně činné, a navíc jim stát ani nepřizná nárok na kompenzační bonus,“ upozorňuje předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Jurečka (KDU-ČSL): I lidé v insolvenčním řízení musí mít nárok na kompenzační bonus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

V jarní vlně epidemie podmínka neexistence úpadku pro získání kompenzací nebyla, ale v podzimním období však začala díky vládnímu návrhu platit. „Jak a z čeho mají lidé v insolvenci žít nebo platit své insolvenční závazky, když logicky nemají žádné příjmy ani úspory, už však stát neřeší,“ konstatuje Marian Jurečka a dodává, že není možné, aby k obdobným situacím docházelo. Nevyplácení kompenzačních bonusů se navíc týká nejen osob samostatně výdělečně činných ale také takzvaných dohodářů.

Podle Jurečky je zapotřebí těmto lidem přiznat nárok na získání kompenzačního bonusu, a to se zpětnou účinností. Lidovci proto podávají v tomto znění svůj pozměňovací návrh, kde navrhují, aby se v souvislosti s tím prodloužila i lhůta pro podání žádosti o bonus ze 2 na 12 měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…