Jurečka (KDU-ČSL): Mrzí mě, že se tady měří dvojím metrem

10.09.2020 14:49

Projev na 59. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. září 2020 ke kompenzaci ztrát, způsobených pandemií koronaviru

Jurečka (KDU-ČSL): Mrzí mě, že se tady měří dvojím metrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Děkuji, vážený pane předsedající.

Já si jenom tady dovolím navázat a trošku uvést protiargumenty na to, co říkala paní kolegyně poslankyně Aulická Jírovcová, vaším prostřednictvím pane předsedající. Vážená paní poslankyně, 18. června tohoto roku bylo před volbami nebo nebylo? Bylo před volbami. Byla svolána mimořádná schůze. Byly tam body, které byly na programu Sněmovny pro řádnou schůzi? Byly tam body, které byly na programu pro řádnou schůzi.

Přesto tato Sněmovna i hlasy komunistů podpořila schválení programu té mimořádné schůze, která se věnovala především oblasti problematiky sucha a dokázali jsme ten den smysluplně projednat řadu zákonů, které byly i vládními návrhy zákona. Měl jsem z toho velmi dobrý pocit a žil jsem v domnění, že dnes i s ohledem na to, že i na této schůzi jsou i vládní návrhy zákona, že dokážeme na tomto shodu najít.

Stejně tady většina z nás - nebo většina, to je tak polovina poslankyň a poslanců - přijela, jsme tady a mě mrzí, že se tady měří dvojím metrem. Na jedné straně se tady používají argumenty, které v případě dvou měsíců staré události neplatily, bylo možné to tehdy podpořit, tu mimořádnou schůzi iniciovala opozice. A dnes chce použít argumenty úplně jinak, účelově, a řekne se - protože to je před volbami, protože to je v programu na řádnou schůzi - a vy sama víte a mnoho z vás, co tady sedíte, že na některé ty body se velmi těžko bude dostávat v tom příštím týdnu a v tom následujícím sněmovním - a řeknete takovouto argumentaci. Takže já se jen ohrazuji, že to prostě není fér a byl bych rád, abychom potom tedy drželi stejnou linku. Ať potom neříkáte účelově jednou něco jiného a teď zase něco jiného.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …