Juricová (Republika): Nejsem profesionální politik

03.10.2014 20:30

Nejsem profesionální politik a v komunálních volbách jsem nikdy nekandidovala. Už při sestavování kandidátky a vytváření volebního týmu a v daleko větší míře nyní v průběhu kampaně se mne lidé ptají, proč jsem se vlastně rozhodla do toho jít.

Juricová (Republika): Nejsem profesionální politik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strana Republika

Jsem místní patriot a nikdy jsem nežila v jiném městě než ve Varnsdorfu. Mám ho ráda  a neumím si představit, že bych bydlela někde jinde. Dnes a denně ale vidím, že problémy, které by městská radnice měla řešit, neustále narůstají a určitě to nezachrání demonstrativní snaha až teď před volbami provádět jakási potěmkinovská opatření, aby se voliči na poslední chvíli uchlácholili. Velice mne trápí neustále poslouchat, že naše město a s ním celý šluknovský výběžek je odpudivá periferie a těžko snáším přezíravý postoj našich centrálních médií, kterým stojíme za prezentaci jen tehdy, když si v okurkové sezoně potřebují připomenout naše řádící sociálně vyloučené spoluobčany pocházející většinou z etnika, jehož jméno nesmíme vyslovit. 

Naše cíle nejsou nijak přehnaně ambiciózní ani nereálné. Chceme provést rekonstrukci městské policie s cílem její plné podpory v boji proti nepřizpůsobivým občanům, její plné vybavenosti a schopnosti zasahovat proti jakémukoli rušení chodu města, řádění v hernách, terorizování pokojných obyvatel a ohrožování našich dětí. Chceme postavit nová městská sportoviště a dráhy pro současné moderní sporty, prosadit realizaci lesoparku, dohlédnout na řádné hospodaření a využití bazénu a zimního stadionu a plně přizpůsobit chod těchto zařízení skutečným potřebám občanů. Od roku 2015 chceme zavést po vzoru jiných úspěšných měst bezplatnou likvidaci domovního odpadu a současně přitom v návaznosti na vznikající legislativu zamezit zneužívání sběrných služeb pro výkup kradeného majetku a současně také prosadit tvrdé sankce za znečišťování města.

Víme dobře, že každé město je tak bohaté, jak bohaté má občany. Chceme proto v maximální míře podporovat místní podnikatele, živnostníky a všechny ty, kteří vedle svého výdělku přinášejí městu daně, zvýšený turistický ruch, služby, kulturu a kteří svojí každodenní činností zvyšují jeho prestiž. Také chceme, aby práce na radnici už nebyla prostředkem k osobnímu obohacení těch, kteří by se jinak neuživili. Lidé nutně potřebují například mateřské školky, trvalé rozšiřování sítě služeb a nikoli nakašírovanou a předimenzovanou radnici. Právě proto jsme dali dohromady tým, který je připraven sloužit skutečným potřebám občanů a nikoli vlastní kapse.

Velmi dobře vím, že podobné programové body deklaruje naprostá většina kandidujících subjektů. Nikdo nepíše, že bude krást a rozdělovat bezpracné zisky pro příbuzné, kamarády z mokré čtvrti a vydržované milenky. Stejně tak nikdo nepíše, že bude naprosto ignorovat skutečné potřeby občanů a o jejich názor se začne zajímat zase až před dalšími volbami. A už vůbec nikdo nepíše - z čeho a proč vlastně platí mnohdy velmi nákladnou předvolební kampaň plnou prázdných slibů a vyslovených lží. A přece se právě tohle děje nejen u nás ve Varnsdorfu, ale obávám se, že i v celé řadě dalších měst a obcí.

Naše prostředky na seznámení občanů s naším programem jsou velmi omezené, protože nikdo z nás nekrade a také proto, že nechceme být loutkami v rukou politických podnikatelů, čachrářů s pozemky a okresních mafiánů...

Našim spoluobčanům garantujeme, že pro své město uděláme to, co ostatní jen slibovali, ale dokážeme to jedině s jejich podporou a jen tehdy, když ti, kteří přijdou k volbám budou vědět, že všichni ti, kteří selhali již několikrát a kteří nesou plnou odpovědnost za pochmurnou realitu - to opravdu nedokážou a ani dokázat nechtějí. Sama za sebe pak mohu slíbit absolutní nasazení a velmi dobře vím, že se věci neobejdou bez občasného použití pevné ruky a někdy i zatnutých zubů. Občas si všichni musíme připomenout, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží a přesně stejně to platí i pro každé město, každou obec a není vůbec náhoda, že některé vzkvétají a z jiných se houfně stěhují lidé jinam...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.