KDU-ČSL: 1200 lidovců se sešlo na Dni KDU-ČSL v Jihlavě

14.06.2014 22:30

Areálem Jihlavského pivovaru v sobotu zněla hudba a politické zdravice. Na akci s názvem Den KDU-ČSL se tam sešlo přes tisíc členů a příznivců strany s rodinami. Po deseti letech tak ožila stranická tradice, kdy se křesťanští demokraté mohou navzájem setkat se svými stranickými špičkami i se spolustraníky z různých regionů. Zasloužilí lidovci byli oceněni čestným členstvím. O hudební doprovod se postarala mimo jiné kapela Hradišťan.

KDU-ČSL:  1200 lidovců se sešlo na Dni KDU-ČSL v Jihlavě
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„KDU-ČSL má díky téměř stoleté tradici své pevné místo v české společnosti. Také proto máme možnost pozvat všechny členy s rodinami, abychom se v takto hojném počtu sešli na Dni KDU-ČSL. Je to příležitost poděkovat členům za nasazení v krajských, prezidentských, sněmovních a evropských volbách, ve kterých bychom bez jejich práce nemohli uspět. Zároveň je to příležitost, kdy nám členové mohou dát přímou zpětnou vazbou na naši práci ve vládě a ve sněmovně. V posledních letech nám situace nedovolovala pořádat takto velkou akci. Obnovení této tradice je dalším signálem toho, že KDU-ČSL je obrozenou stranou a chystá se posílit svou pozici na politické scéně. Nejbližším krokem k tomu budou podzimní senátní a komunální volby, ve kterých se chystáme uspět,“ popisuje situaci předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.    

Společný Den KDU-ČSL byl také šancí ocenit členy, kteří svůj život úzce spojili se stranou a svou občanskou činností jí dělali čest. Z rukou předsedy tam převzalo jedenáct členů slavnostní plaketu a Čestné členství KDU-ČSL. Mezi oceněnými byl například člen Konfederace politických vězňů Ignác Bilík, aktivní odpůrkyně komunismu Olga Škvařilová nebo Josef Chmelař, který byl totálně nasazen v Německu i v PTP ve Stříbře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.