KDU-ČSL: Budoucnost pro Liberecký kraj vystavila vysvědčení

09.06.2016 22:35

Na včerejší tiskové konferenci zaslouženě poutalo největší pozornost udělování vysvědčení současné krajské vládě Libereckého kraje. Vládci kraje obdrželi nejlepší známky za prezentaci našeho kraje a ekonomické řízení, moc neuspěli ve zdravotnictví a v dopravě. Ta totiž tvořila páteř jejich předvolební agitace v roce 2012 a samy krajské statistiky ukazují, že délka nevyhovujících silnic ve správě LK se v tomto volebním období dokonce prodloužila.

KDU-ČSL: Budoucnost pro Liberecký kraj vystavila vysvědčení
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Dalším bodem dnešního setkání byla prezentace programu, s nímž půjde koalice do krajských voleb. Zde přítomné novináře nejvíc zaujal záměr zřídit Krajpointy v okresních a možná i dalších městech, aby se krajská agenda přiblížila lidem v regionech. Skvělým příkladem, kdy by toto řešení mohlo pomoci byla agenda tzv. „kotlíkových dotací“, pro něž si žadatelé ze vzdálených oblastí našeho regionu museli přijet do Liberce. Další dotazy směřovaly na zřízení Seniorpointů. Tento bod okomentovala Lidie Vajnerová takto: „V našem kraji existuje spousta různých programů a zařízení pro naše seniory. Problém je, že se o nich moc neví, údaje jsou nesystematické a roztříštěné. Seniorpointy by je měly průběžně shromažďovat a zpracovávat tak, aby starší lidé i ti co se o ně starají snadno zjistili, jaké služby a jak vlastně mohou čerpat. Odpadlo by jim tak zdlouhavé shánění a ověřování informací jak to vidíme dnes. Znám to z vlastní zkušenosti, mé mamince je přes 80 a můžu potvrdit, že když pro ni něco potřebuji zajistit, musím běhat jak se říká od čerta k ďáblu.“

Budoucnost pro LK využila setkání se zástupci médií i k prezentaci své fotosoutěže s názvem Fujtajbl (pravidla jsou na www.budoucnostproLK.cz). V ní vyzývá občany našeho kraje, aby vyfotili co se jim v jejich okolí nelíbí a případně navrhli, co by se s tím dalo dělat. Soutěž je vyhlášena ve třech věkových kategoriích včetně seniorské nad 66 let. Právě od seniorů si organizátoři slibují zajímavé náměty. Soutěžící jsou motivováni mj. věcnými cenami, jako jsou fotoaparát či tablet, ale i vlastním dobrým pocitem, pokud na „jejich“ podnět dojde.

Na závěr se ještě Lidie Vajnerová pochlubila s rostoucím zájmem o soutěž Veselý stroj na… K dnešnímu dni byly osloveny skoro tři stovky mateřských a základních škol a na čtyři desítky vzdělávacích zařízení se již do projektu podporujícího tvořivost našich nejmenších zapojily. Práce jsou průběžně doplňovány na facebookovou stránku Veselý stroj a již si zde získávají první „lajky“. O tvořivosti dětí nejlépe vypovídají názvy jako „láskostroj“ nebo „penězostroj“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice