KDU-ČSL: Daně se platit musí, ale ...

28.07.2014 14:40

Komentář KDU-ČSL k nápadu ministra financí Amdreje Babiše zavést daň ze životního stylu.

KDU-ČSL: Daně se platit musí, ale ...
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

V dnešním deníku Právo vyšel článek o pozoruhodném záměru ministerstva financí - jakési dani z životního stylu (stát by měl zvlášť kontroloval, zda náhodou nemáte jachtu, sluhu či hřebce, zatím se neříká, jak a kdo by to měl zjišťovat).

Daně se platit musí. Ale zavádět daň z životního stylu, jak navrhují úředníci ministerstva financí se nám moc nezdá. To budou po ČR chodit úředníci a zjišťovat, kdo má koně, jachtu, nebo zaměstnance na úklid a vaření? KDU-ČSL je spíše pro lepší využití stávajících daňových nástrojů, než zavádění nových. Kdo má velký majetek z černých či šedých příjmů a neprokáže, jak ho nabyl, může být sankcionován již dnes. Můžeme uvažovat o tom, že v případě výrazného nesouladu mezi majetkem a daňovým přiznáním bude důkazní břemeno na tom, na koho je majetek napsán. Když neprokáže, jak k bohatství přišel, ať je potrestán. To nám přijde jako jednodušší, čistší a koneckonců i efektivnější řešení. Zatím k tomu není víc než onen článek v Právu, ale budeme to dále sledovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…