KDU-ČSL: Díky našemu dlouhodobému úsilí nemocnice a ambulance ušetří

14.09.2017 15:10

Novela zákona o zdravotnických prostředcích z dílny poslance Víta Kaňkovského prošla úspěšně třetím čtením a byla schválena sněmovnou.

KDU-ČSL: Díky našemu dlouhodobému úsilí nemocnice a ambulance ušetří
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Novela odstraňuje nesmyslnou bariéru pro poskytovatele zdravotních služeb a to jak nemocnic, tak ambulantních provozů či zdravotnické záchranné služby. Doposud totiž musela zdravotnická zařízení striktně provádět servisní zásahy - tedy opravy, ale i bezpečnostně-technické kontroly výhradně externě - tedy zástupci výrobců. Nově budou moci zdravotnická zařízení k této činnosti využít i své kompetentní pracovníky - na tyto však budou kladeny stejné odborné nároky jako na zástupce výrobců. Stejně tak instruktáže nově nastupujících zaměstnanců už budou moci provádět odborně kompetentní zaměstnanci nemocnic. I tady odpadne zdlouhavé a finančně náročné zajišťování externích školitelů.

"Touto novelou reaguji na připomínky z praxe, zejména z našich nemocnic, které původní znění zákona, schváleného v roce 2014, velmi zatěžují. Jsem rád, že Sněmovna kývla na můj návrh, který stav zjednodušuje a přitom zůstane zachováno bezpečí pacientů,“ řekl Vít Kaňkovský.

Novela nyní míří k projednání do Senátu.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…