KDU-ČSL: Jsme stranou nejvíce otevřenou nezávislým osobnostem

17.10.2014 18:29

Z celkem 3 996 zvolených zastupitelů za KDU-ČSL v komunálních volbách je 1 319 členů strany. Další 2 667 jsou nestranící, kteří kandidovali ve svém městě v barvách KDU-ČSL.

KDU-ČSL: Jsme stranou nejvíce otevřenou nezávislým osobnostem
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Lidovci do voleb postavili třetí nejvyšší počet kandidátů - 17 921, úspěšný byl zhruba každý čtvrtý, což je nejvyšší úspěšnost mezi politickými stranami. Nezávislé osobnosti veřejného života kandidují s podporou KDU-ČSL také do Senátu, mezi nimi je třeba emeritní rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl.

KDU-ČSL získala v komunálních volbách nejvíce zastupitelů ze všech politických stran. Kromě 3996 zastupitelů zvolených na lidoveckých kandidátních listinách bylo dalších několik set členů zvoleno na kandidátních listinách jiných subjektů. Příkladem je předseda KDU-ČSL na Praze 7 Jan Čižinský, který zvítězil s hnutím Praha 7 sobě se ziskem 43 % a stane se tak prvním lidoveckým starostou po více než třech volebních obdobích.

Do druhého kola senátních voleb postoupilo z 20 kandidátů KDU-ČSL a společných koalic 11. Mezi nimi je emeritní rektor UK Václav Hampl, právník Václav Láska či někdejší zástupkyně ombudsmana Jitka Seitlová, kteří kandidují s podporou KDU-ČSL a Strany Zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…