KDU-ČSL: Michaela Blahová vyhrála první kolo senátních voleb

20.05.2018 18:12

Michaela Blahová (KDU-ČSL) postoupila do druhého kola doplňovacích senátních voleb na Zlínsku. Dostala nejvíc hlasů ze všech kandidátů - 24,18 procenta.

KDU-ČSL: Michaela Blahová vyhrála první kolo senátních voleb
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

V pracovní oblasti se Michaela Blahová věnovala rodinám, zejména dětem a seniorům. Pracovala například jako pastorační asistentka olomouckého arcibiskupství, na starosti měla organizaci projektů pro rodiny s dětmi. V centru Domovinka pak vedla denní služby pro seniory. Od roku 2016 je členkou Rady Zlínského kraje pro sociální oblast, rodinnou politiku a neziskový sektor.

„Všem moc děkuji za podporu, mám ohromnou radost," řekla k výsledkům dnešních voleb Michaela Blahová. Ta mimo jiné působí v krajském Sdružení žen KDU-ČSL, kde vykonává funkci předsedkyně. Je členkou Krajského výboru KDU-ČSL pro Zlínský kraj a také členkou Celostátní konference KDU-ČSL. Nejde opomenout i její další aktivity – je například organizátorkou regionální Tříkrálové sbírky a pravidelně pořádá akce na podporu tradic a komunitního setkávání.

„Celý život se ráda setkávám s lidmi a snažím se pomáhat těm, kteří si sami pomoci nemohou nebo si pomoc zaslouží. I z toho důvodu jsem pracovala v sociálních službách, např. v Charitě Zlín jako vedoucí střediska Domovinka nebo jako dobrovolník v klubu maminek a podobně,“ přiblížila své činnosti Michaela Blahová.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

„Na druhou stranu vím, i díky mému ekonomickému vzdělání, že k solidaritě patří i zodpovědnost. Velmi si vážím pracovitých lidí, kteří se řádně starají o své děti, rodiče, nemocné nebo o své okolí. A tento přístup zodpovědné solidarity bych chtěla prosazovat i jako senátorka. Být aktivní i prospěšná pro lidi, obce a firmy z našeho regionu,“ okomentovala Blahová svou kandidaturu

Michaela Blahová je vdaná a má čtyři děti. Žije ve Zlíně a mezi její záliby patří cyklistika, lyžování nebo čtení knih.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …