KDU-ČSL: Návštěva tchajwanské delegace v Jihočeském kraji

31.08.2017 6:33

Místopředseda Poslanecké sněmovny a KDU-ČSL Jan Bartošek přivítal v pondělí 28. srpna v Jihočeském kraji delegaci tchajwanského zastupitelského úřadu v ČR v čele s jeho nejvyšším představitelem, panem Chung-I Wangem.

KDU-ČSL: Návštěva tchajwanské delegace v Jihočeském kraji
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Hosté si nejprve prohlédly prostory salesiánského centra na sídlišti Máj v Českých Budějovicích, seznámili se s podrobnostmi jeho činnosti a zdejšími sociálními a pedagogickými programy. Následoval přesun do Třeboně, kde taiwanští hosté navštívili místní pivovar Regent a na společném obědě podiskutovali nejen o výrobě piva. Následovalo setkání se starostkou města Terezií Jenisovou na nádvoří třeboňského zámku a následná prohlídka jeho interiéru. Poté se celá delegace přesunula do lázní Aurora, kde byl připraven bohatý výklad o jejich činnosti včetně prohlídky prostor lázní, jeho ubytovacích i relaxačních zařízení a nakonec měli hosté možnost podstoupit malou část zdejší léčebné procedury. O následné společné večeři pak byla příležitost pohovořit i o aktuální politické situaci v ČR.

Tchajwanští hosté byli vřelým přijetím a pohostinností Jihočechů velmi potěšeni a jak zdůraznili, zájmem každého diplomata by mělo být poznat ČR nejen z perspektivy hlavního města, ale i jednotlivých regionů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…