KDU-ČSL: Petr Šilar kandidátem do Senátu i v dalším období

03.05.2015 13:09

V Měšťanském pivovaru v Ústí nad Orlicí-Hylvátech, proběhla v sobotu 25. dubna 2015 Okresní konference KDU-ČSL.

KDU-ČSL: Petr Šilar kandidátem do Senátu i v dalším období
Foto: Senat.cz
Popisek: Senátor Petr Šilar (KDU-ČSL)

Hlavním úkolem této konference, bylo zvolit na nadcházející dvouleté období své nové vedení, zvolit delegáty na Krajskou konferenci a sjezd, doporučit a podpořit kandidáty do vyšších orgánů strany a také zde nominovat, vzhledem k blížícím se volbám do Senátu v roce 2016, svého kandidáta do této významné funkce.

Bezmála šestiletá éra senátora a předsedy Senátního klubu KDU-ČSL a nezávislí Petra Šilara byla a je zcela naplněna prací a pomocí našemu regionu z těch vyšších pater politiky, Senátu a kraje. Známý je jeho blízký vztah k hasičům, zemědělcům, venkovu, lidem. Petr Šilar je ve svém okolí vnímán jako srdečný a otevřený člověk, mimo jiné o tom svědčí ocenění z poslední doby, jako například CERTIFIKÁT NOSITELE DOBRÉHO SRDCE, dokládající, že jeho držitel přináší radost a smích do nemocnic, od dobře známé neziskové organizace ZDRAVOTNÍ KLAUN, nebo ocenění, které dostal v dubnu letošního roku z rukou starostky Okresního sdružení hasičů Evy Faltusové a to za dlouholetou spolupráci a podporu této, pro chod a život každé obce, velmi důležité organizace...

Okresní konference KDU-ČSL v Ústí nad Orlicí na svém zasedání ráda vyslovila podporu současnému senátorovi Petru Šilarovi, oznámila jeho kandidaturu pro další období a věří v jeho úspěch ve volbách do Senátu v roce 2016.

Na své, od roku 2010, třetí období ve funkci předsedy Okresní organizace KDU-ČSL byl znovu delegáty zvolen Petr Čada z Ústí nad Orlicí, naopak na postech místopředsedů došlo k úplné a dá se říci generační změně. Novými místopředsedy se stali: místostarosta Ústí nad Orlicí Michal Kokula, Václav Polák z Tatenice a Jitka Moskvová ze Žamberka.

Mezi dalšími návrhy a doporučeními zazněla především podpora kandidatury na předsedu KDU-ČSL pro Pavla Bělobrádka, na místopředsedu strany pro současného europoslance Tomáše Zdechovského a na pozici lídra Koalice pro Pardubický kraj, orlickoústečtí podporují vicehejtmana Romana Línka.

Okresní organizace KDU-ČSL Ústí nad Orlicí, patří dlouhodobě mezi ty nejaktivnější v rámci celé České republiky. Z jejich řad vyšel například Josef Lux, místopředseda vlády a ministr zemědělství. Známá je kontinuita lidoveckých senátorů od Bohumila Čady, až po současného Petra Šilara. Členem této organizace je také současný poslanec Parlamentu České republiky vysokomýtský Jiří Junek. Všechny úspěchy jsou založeny na pilné práci místních organizací, kterých je v okrese na čtyřicet. Mnohé z nich pořádají tradiční a vysoce hodnocené Lidové plesy, přednášky, či oslavy Dne matek. Tak jak tomu je i letos a to například 10. května 2015 v českotřebovském parku Javorka, kde proběhne koncert dechové hudby Řetůvanka Maminkám k svátku, pod záštitou senátora Petra Šilara a europoslance Tomáše Zdechovského. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…