KDU-ČSL: Přípravu na říjnovou programovou konferenci završilo vnitrostranické setkání

11.09.2023 13:16 | Tisková zpráva

Od pátečního do sobotního odpoledne se na pražském Chodově odehrála závěrečná fáze vnitrostranické přípravy KDU-ČSL na říjnovou programovou konferenci.

KDU-ČSL: Přípravu na říjnovou programovou konferenci završilo vnitrostranické setkání
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Setkání se zúčastnilo 420 lidí včetně nejužšího vedení strany. Lidovci budou výstupy z vnitrostranické debaty prezentovat na programové konferenci 21. října v pražském Cubex centru.

„Lidovce po mnoha letech čeká delší období, během kterého se neodehrají žádné volby, a to ani ty vnitrostranické. To je ta nejlepší příležitost věnovat se programu a základním ideovým předpokladům lidovecké politiky,” vysvětluje předseda strany Marian Jurečka.

Za tím účelem se od února roku 2023 odehrálo 21 akcí stranických odborných komisí, na kterých jejich členové řešili expertní témata, a 81 vnitrostranických workshopů. Ty členové svolávali z vlastní iniciativy a řešili na nich spíše ideové než expertní otázky. Celkem ze setkání vzešlo přes 460 konkrétních podnětů.

Jedná se o dlouhodobě plánovanou a pečlivě připravenou akci, která má po delším čase přinést debatu nad celkovým směřováním strany. Každá členka a každý člen KDU-ČSL, Mladých lidovců nebo ostatních přidružených organizací dostal šanci vyjádřit svůj názor.

„Zapojit se mohli opravdu všichni. Předsednictvo strany vezme všechny podněty vážně a bude podporovat programové i strukturální změny, které z této diskuze vzejdou, a bude na nich většinová shoda,” ujišťuje místopředseda strany a europoslanec Tomáš Zdechovský.

„Letošní plán ideové a programové debaty je nejambicióznější projekt v moderní historii strany. Ideové a hodnotové základy lidovecké politiky zůstávají relevantní i v současnosti. Obecné ideje ale musíme naplnit konkrétním obsahem, abychom dokázali pojmenovat a řešit výzvy dnešní doby,” dodává první místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…