KDU-ČSL, SZ, STAN: Je tu "Dobrá správa pro Prahu"

06.06.2014 20:41

Předsedové představili hnutí Starostové a nezávislí, KDU-ČSL a Strana zelených koaliční kandidátku Zelení, KDU-ČSL a Starostové. Na Václavské náměstí přivezli DOBROU SPRÁVU PRO PRAHU Petr Štěpánek za zelené, křesťanský demokrat Jan Wolf a Jana Plamínková za Starosty a nezávislé symbolicky na trojkole. Společným kandidátem trojkoalice na primátora je někdejší pražský radní Petr Štěpánek.

KDU-ČSL, SZ, STAN: Je tu "Dobrá správa pro Prahu"
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
"Rozhodli jsme se Pražanům předložit koaliční projekt již před volbami, aby pak nebyli 4 roky vystaveni měnícím se koalicím, jak to dosud předváděly TOP09, ODS a ČSSD. Jsme hodnotové strany a spojují nás společné hodnoty,“ říká o koaličním projektu kandidát na primátora Petr Štěpánek. „Chceme Pražanům předvést, že hlavní město se dá řídit poctivě,“ dodává dvojka koalice a předseda KDU-ČSL v Praze Jan Wolf. „Naše koaliční kandidátka bude obsazena nejvíce starosty, místostarosty a zastupiteli. Jde nám především o změnu způsobu financování městských částí, peníze se musí posunout blíž k občanům.“ uvedla Jana Plamínková, trojka kandidátky a starostka Slivence.

 Volebními prioritami bude územní plán, který bude skutečně regulovat využití území ve prospěch občanů, nikoli developerů. Dále výstavba škol, školek a domů pro seniory, jakož i další podpora rodin. Důležité je i spravedlivé nastavení finančních toků mezi městem a městskými částmi nebo udržitelná doprava bez velkých tunelů. Koalice si klade za cíl získat  více než 20 procent hlasů Pražanů. Při sporech uvnitř TOP09 a ANO se silná komunální trojkoalice může pro voliče stát černým koněm podzimních voleb. Na dalších místech kandidují zastupitelka MČ Praha 6 Petra Kolínská, autor referenda v Praze 7 za nepředraženou radnici Jan Čižinský, starosta Ďáblic Miloš Růžička, zastupitel z Prahy 7 Ondřej Mirovský, zastupitelka Prahy 12 Daniela Rázková, zastupitelka Prahy 13 Zuzana Drhová, starosta Lysolají Petr Hlubuček, místostarosta Prahy 3 Matěj Stropnický nebo dlouholetý zastupitel HMP Marián Hošek z Prahy 6. Na kandidátce je přes polovinu starostů, místostarostů a zastupitelů městských částí z celé Prahy (viz příloha). Jedná se o komunálně nejsilnější kandidátku v polistopadové historii města.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7