KDU-ČSL: Setkání senátorů s kardinálem Miloslavem Vlkem

18.04.2015 15:05

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí pozval dne 14. 4. 2015 do svého středu kardinála Miloslava Vlka. Senátoři spolu s emeritním předsedou Senátu Petrem Pithartem tak poblahopřáli panu kardinálovi k výročí 25 let od jmenování biskupem.

KDU-ČSL: Setkání senátorů s kardinálem Miloslavem Vlkem
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

V neformální a velmi přátelské atmosféře se senátoři zajímali jak o vzpomínky kardinála Vlka na začátky biskupské služby, tak o jeho pohled na aktuální témata, kterým je například mimořádný Svatý rok Milosrdenství. Kardinál Vlk vnímá Svatý rok jako výzvu k posilování mezilidských vztahů, rozvíjení dialogu a respektu k druhým. Kardinál Vlk připomenul v této souvislosti mobilní hospicovou péči, která umožňuje poskytnout umírajícím medicínskou i duchovní péči v domácím prostředí a mnohdy významně pomáhá ke smiřování ve vztazích mezi členy rodiny. Pan kardinál se proto přimluvil za vytvoření takových legislativních podmínek, které by umožnily stabilní fungování a rozvoj mobilních hospiců.

Senátoři se dozvěděli také o aktivitě kardinála Vlka při zprostředkování audience bývalého trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka u papeže Františka.

Zmíněna byla také příprava historicky první oficiální delegace českých senátorů do Vatikánu, která se uskuteční v polovině května pod vedením místopředsedkyně Senátu a členky klubu KDU-ČSL a nezávislí Miluše Horské.

V závěru setkání se přítomní shodli, že vnímají ve společnosti rostoucí zájem o hledání smyslu života, duchovních hodnot, hledání Boha. Kardinál Vlk vyjádřil naději, že se společnost po duchovní stránce rozvíjí. Připomenul slova Hospodina, která najdeme v Izajášově proroctví: „Hle, činím něco docela nového a už to raší.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …