KDU-ČSL: Úspěšně prosazujeme podporu rodin s dětmi, zdravotně postižených i důchodců

16.06.2015 22:51

Jednorázový příspěvek důchodcům 600 Kč, vyšší daňová sleva na druhé a další dítě a zjednodušení schvalování zvláštní pomůcky pro postižené dítě; ministři podpořili návrh místopředsedy strany Jana Bartoška, aby v budoucnu již nebyl potřeba souhlas soudu. To vše jsou úspěšně prosazované návrhy KDU-ČSL.

KDU-ČSL: Úspěšně prosazujeme podporu rodin s dětmi, zdravotně postižených i důchodců
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

„Z mého pohledu se jedná o zbytečnou byrokratickou zátěž, doufám, že poslanecká sněmovna bude téhož názoru a návrh schválí. Návrh řeší spoustu komplikací v praxi a zároveň to postiženým a jejich rodinám zjednoduší život,“ řekl Jan Bartošek, který novelu zákona navrhuje.

KDU-ČSL zároveň prosadila vyšší daňovou slevu na druhé a další dítě. Do roku 2017 by tak měla sleva na druhé dítě vzrůst až o 500 Kč a na třetí a další dítě o 900 Kč měsíčně. Tento návrh chce KDU-ČSL prosadit i pro živnostníky uplatňující daňové paušály.

Nově se také mezi dotačními tituly z národních financí objevuje občanské vzdělávání. „Občanským vzděláváním rozumíme aktivity vedoucí k podpoře občanského vzdělávání ve školách založeného na demokratických principech bez indoktrinace, aktivity podporující rozvoj demokratických kompetencí dětí, žáků a studentů a aktivity podporující propojenost školy a partnerů na místní úrovni,“ vysvětlil Jiří Mihola, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL.

Veškeré související výdaje v roce 2016 budou kryty v rámci schválených rozpočtů dotčených ministerstev, Úřadu vlády ČR, krajů, obcí a státních fondů na příslušný rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…