KDU-ČSL: Více sukní než kalhot

07.09.2014 21:16

Českotěšínští lidovci jsou vzorem, pokud jde o zapojení žen do komunální politiky. Letos na jejich kandidátce do zastupitelstva je dokonce „více sukní než kalhot“. Navíc jde o velmi atraktivní a profesně úspěšné ženy.

KDU-ČSL: Více sukní než kalhot
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Lídrem v komunálních volbách je zde dlouholetý starosta Vít Slováček, ale hned dvojkou je Kateřina Pindejová. Tato ředitelka bankovní filiálky pracuje v komunální politice od roku 2002. Má k tomu vklady, její otec, Emil Škrabiš, dlouho reprezentoval lidovce v senátu.
Profesní rozpětí je u kandidátek velmi pestré. Kandidují podnikatelka, projektové manažerky, referentky, ekonomka, zdravotní sestra i pracovnice sociálních služeb.

Z 27 osob na českotěšínské kandidátce je 15 žen. „Nejde o kandidáty do počtu, ženy jsou u nás aktivní, zajímají se o město, kde žijí, protože chtějí vytvořit co nejlepší místo pro život svých rodin. Co je nejvíce potěšující, jde povětšinou o velmi mladé a vzdělané ženy, které vyvracejí přesvědčení, že lidovci jsou konzervativní. Naše kandidátky přímo boří 3K mýtus o roli ženy– kolébka, kuchyně a kostel – prostě jsou schopné k tomu přidal ještě profesní úspěch a zájem o komunální politiku,“ dodal starosta.

Ženy také více pozornosti věnuji ekologii a vymyslely před komunálkami novinku. Českotěšínští lidovci, aby přispěli k ekologickému chování a ochraně životního prostředí, omezí barevné letáky do schránek. „Místo toho jsme nechali vyrobit plátěné tašky s logo strany, které rozdáváme našim příznivcům. Díky tomu ubude barevného papíru v koši a také jednorázových tašek, které zatěžují životní prostředí,“ vysvětluje nápad svých kolegyň starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce