KDU-ČSL: Změny ve vedení města Havířova

27.12.2016 20:46

Volební období 2014 - 2018 se zapíše do historie města Havířova, jako období přinášející opakovaně změny ve vedení města. Už po druhé se rozpadla koalice vedená KSČM, což znamená, že KSČM po 14 letech nebude ve vedení města.

KDU-ČSL: Změny ve vedení města Havířova
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Naše spolupráce s touto stranou je historický nemožná a tak, díky této situaci, se nám otevřela možnost podílet se na správě města Havířova. Byli jsme přizvání k jednáním o podobě nové koalice.

V neděli, 18. 12. 2016, jsme po několika jednáních podepsali koaliční smlouvu. Nově bude rada města Havířova tvořena zástupci ČSSD, Hnutí ANO 2011 a KDU-ČSL v poměru 6:4:1. Naším zástupcem v Radě města Havířova bude Ing. Bohuslav Niemiec. S koaličními partnery máme podobné plány a shodli jsme na programových cílech. Pro nás jsou zásadní tyto tři:

  • dostupnost a kvalita hospicové a paliativní péče
  • sport, zejména práce s mládeží
  • efektivní řízení městských společností

Připravujeme programové prohlášení na zbytek volebního období, které zveřejníme do 31. 1. 2017. V tomto prohlášení bychom se také chtěli zaměřit na kvalitu bydlení, životního prostředí, volnočasových aktivit, kulturního dění a vysokou úroveň sociálních služeb. Chceme hospodařit dlouhodobě udržitelným způsobem, bez nevhodného zadlužování.

V opozici jsme vždy byli konstruktivní, přinášeli jsme vlastní návrhy a snažili jsme se prosazovat náš program. Věříme, že v této situaci bude naše pozice snazší, a že i přes zbývající dva roky, do konce volebního období, se nám povede prosadit naše hlavní programové priority. Věříme, že navážeme na úspěšnou práci našich stranických kolegů v městech jako Ostrava, Opava, Třinec, Orlová, Bílovec, kde jsme důležitou součástí rady i přesto, že jsme zastoupení jedním členem.

KDU je 100 let stará strana a dívá se dál než na konec tohoto volebního období. Je zastoupena ve Vládě České republiky, je také zastoupena ve vedení Moravskoslezského kraje a myslíme si, že i v této součinnosti máme občanům Havířova co nabídnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…