KDU-ČSL obhájila na jihu Čech poslanecký mandát

01.11.2017 5:36

V proběhnuvších říjnových volbách do Poslanecké sněmovny skončila KDU-ČSL v Jihočeském kraji stejně jako na celostátní úrovni na sedmém místě se ziskem 5,38%, tj. v absolutních číslech 16 983 hlasů.

KDU-ČSL obhájila na jihu Čech poslanecký mandát
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Na okresní úrovni si vedla nejlépe v okrese Jindřichův Hradec, kde obdržela 2 995 hlasů, tj. 6,6% voličské podpory. Na dalších místech pak jsou okresy Prachatice (5,93%) a Strakonice (5,75%). Mezi obcemi s rozšířenou působností získali lidovci v Jihočeském kraji největší podporu v Dačicích, kde skončili se ziskem 17,92% na druhém místě v celkovém pořadí. V samotném krajském městě Českých Budějovicích činil zisk KDU-ČSL 2 085 hlasů, tj. 4,56% voličské podpory.

Nejvíce preferenčních hlasů získal lídr kandidátky Jan Bartošek, jenž obdržel celkem 1 900 preferenčních hlasů a obhájil poslanecký mandát. Na druhém místě v počtu preferenčních hlasů skončil ředitel prachatického hospice Robert Huneš, jenž obdržel 1 177 kroužků, a na třetím místě učitel a asistent poslance Šimon Heller se ziskem 1 121 preferenčních hlasů.

Všem našim jihočeským voličům moc děkujeme za podporu a můžeme jim slíbit, že všech 10 zvolených poslanců za KDU-ČSL bude v nové Poslanecké sněmovně důsledně hájit naše hodnoty a program i z opozičních lavic.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…