KDU-ČSL se připojuje k výzvě EPP vyhlásit dnešní Den Evropy Dnem solidarity s Ukrajinou

10.05.2014 9:44

Evropská lidová strana ve Výboru regionů EU vyzvala instituce Evropské unie a evropské občany, aby letošní Den Evropy, který připadá na 9. května, vyhlásili Dnem solidarity s Ukrajinou. K této výzvě se připojuje také KDU-ČSL.

KDU-ČSL se připojuje k výzvě EPP vyhlásit dnešní Den Evropy Dnem solidarity s Ukrajinou
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Den Evropy či také Schumanův den připadá na 9. května a připomíná den, kdy v roce 1950 představil francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schuman myšlenku mírové spolupráce v Evropě. Právě tyto myšlenky a hodnoty demokracie, svobody a vlády práva, na kterých EU stojí, jsou v těchto dnech porušovány na Ukrajině.

„Právě v těchto dnech dochází na východních hranicích EU k ponižování a perzekuci občanů Ukrajiny pod skrytou taktovkou Kremlu. Úkolem EU je “podpořit demokratizační proces na Ukrajině a ukázat, že ochrana lidských práv, právního státu a demokracie jsou skutečným základem evropské integrace.“

Na středečním jednání přijali poslanci usnesení, které navrhl poslanec KDU-ČSL Ivan Gabal, kterým Parlament České republiky podpořil konání svobodných a demokratických voleb na Ukrajině a vyzval OBSE k vyslání dostatečného množství pozorovatelů voleb. „Nejsme svědky eskalujícího konfliktu uvnitř ukrajinské společnosti, jak se nás snaží přesvědčit propaganda, ale profesionálně vedené paravojenské organizace,“ dodal poslanec Gabal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…