KDU-ČSL startuje kampaň za dostupné bydlení

16.09.2018 16:45

Dostupné bydlení, bezpečnost, doprava, životní prostředí a školství – to jsou témata, na která se zaměří KDU-ČSL ve své kampani před podzimními volbami. Představitelé strany to sdělili ve čtvrtek 13. září na tiskové konferenci na Malostranském náměstí v Praze. V kampani se lidovci zaměří především na téma „Dostupného bydlení“. Na zahájení KDU-ČSL přivezla i žlutý obytný vůz, s nímž bude jezdit po regionech.

KDU-ČSL startuje kampaň za dostupné bydlení
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

‚‚My děláme politiku pro lidi a lidé to vědí. Přál bych si, aby komunální a senátní volby v roce 2018 dopadly ve prospěch demokracie, našich občanů a našich dětí,‘‘ řekl ve své úvodní řeči předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Prioritním tématem v komunálních volbách bude pro KDU-ČSL „Dostupné bydlení“. To se podle místopředsedy lidovců Jana Bartoška má stát dosažitelné pro lidi všech věkových kategorií. Zejména pak pro mladé, kteří kvůli finanční zátěži odkládají založení rodiny. „S čím my přicházíme, je podpora rodin a jejich vlastního bydlení za rozumné peníze, jež bude až o polovinu levnější než v komerčním nájmu,'' dodal Bartošek.

KDU-ČSL na tiskové konferenci také představila mobilní i webovou aplikaci Dostupně bydlet. Ta pomůže zástupcům KDU-ČSL vytvořit si představu o tom, kde jsou nevyužívané domy, které by se mohly v budoucnu přestavět na byty. O bytové výstavbě mluvil i kandidát do pražského zastupitelstva a současný radní a zastupitel Prahy Jan Wolf: „Chceme, aby v Praze byla co nejširší nabídka bytů. To znamená, aby se stavěly nejen ty malometrážní, ale i ty větší. Pokud město takto přijme náš program, Praha se nemusí bát o svou budoucnost,'' řekl Wolf. 

Tiskovou konferenci uzavřel Petr Hladík, současný první náměstek primátora v Brně a kandidát na primátora. Ten se zaměřil na nedostatek parkovacích míst v Brně a nastínil řešení. To spočívá ve výstavbě parkovacích domů, které by ulehčily řidičům jejich každodenní starosti s parkováním, a zároveň by tak ušetřily prostor. V něm by se pak mohly udržovat parky pro obyvatele města a dětská hřiště.

Kampaň KDU-ČSL sice zahájila dnes, ale lidé už po několik dnů můžou ve svých městech potkávat žlutý obytný vůz, který jim přibližuje téma „Dostupného bydlení“. Do letošních voleb vysílají lidovci nejvíc kandidátů ze všech celostátních politických stran, konkrétně to je necelých 16 000 lidí.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.