KSČM: Atlantické odhodlání? Horší to mezi USA a Ruskem nikdy nebylo

17.03.2015 21:36

V rámci cvičení Atlantic Resolve (Atlantické odhodlání) Českou republikou projede obrněný konvoj americké armády. Konvoj má viditelně demonstrovat údajnou americkou pomoc vůči svým spojencům v NATO.

KSČM: Atlantické odhodlání? Horší to mezi USA a Ruskem nikdy nebylo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Seminář pořádala KSČM

Že se jedná o demonstraci síly, přiznávají i američtí představitelé. Podle nich je to jen reakce na "velký nárůst ruského vojenského sebevědomí". Spojené státy americké v současné bezpečnostní situaci stejně jako jinde ve světě, tak i v Evropě se snaží realizovat své zájmy, bez ohledu na všechno ostatní. Snaha posílit napětí a konfrontaci mezi EU a Ruskem nepomůže nikomu jinému než právě USA.

Jakákoli demonstrace síly, která nutně vyvolá reakci druhé strany, jen zhoršuje již tak napjatou situaci. Vztahy mezi Západem a Ruskem jsou dnes nejhorší v novodobých dějinách.

KSČM je dlouhodobě a zcela zásadně proti přítomnosti cizích vojsk a cizích vojenských základen našem území. Pokud bude pakt NATO a zejména USA neustále zvyšovat počet svých vojáků v zahraničí, bude případný konflikt čím dál pravděpodobnější a obava z války mezi lidmi více narůstat. KSČM je přesvědčena, že Evropa má dost sil si své věci řešit sama, bez USA.

Zpracovalo oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež ÚV KSČM ve spolupráci s oddělením pro mezinárodní a bezpečnostní politiku ÚV KSČM.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…