KSČM: Bohatství země nejen pro vyvolené

24.01.2016 9:19

KSČM vyzývá k změně hospodářské strategie.

KSČM: Bohatství země nejen pro vyvolené
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

KSČM se znepokojením sleduje současný vývoj v naší vlasti. Opět jsme svědky odvádění pozornosti od zásadních problémů společnosti, sebeuspokojení vlády z ekonomického vývoje, podceňování a neochoty vládní koalice přijímat opatření proti případné migrační vlně a měnit potřebné zákony k překonání důsledků pravicového vládnutí.

Nedávný volební kongres ODS přinesl řadu staronových pravicových daňových návrhů. Vyčítá vládě malé škrty ve výdajích na sociální stát. Pravicová opozice tlačí na současnou koaliční vládu, kde využívá zejména pravicových poslanců z KDU-ČSL a hnutí ANO směrem k receptům, které se v minulosti neosvědčily, a opět chtějí ulevit daňově jen těm nejbohatším.

Volební sliby ČSSD byly odsunuty stranou, naopak hrozí nebezpečí, že některé z asociálních pravicových daňových receptů může pod tlakem koaličních partnerů převzít. V této souvislosti připomínáme návrhy KSČM na zavedení výrazného progresivního zdanění fyzických osob, na nutnost výraznějšího zdanění velkých korporací. Jsme i pro návrat k dvěma sazbám DPH, a to ve výši před rokem 2007 (tj. 5 a 19 %) a iniciaci jednání s EU o zavedení nulové sazby DPH na léky. KSČM navíc předkládá téma zdanění bohatství, prosazení účinného majetkového přiznání a podporuje efektivní zdanění spekulačních přesunů kapitálu a zdanění neproduktivního kapitálu.

KSČM dlouhodobě prosazuje debatu o nové, diametrálně odlišné hospodářské strategii pro ČR. Vítá, že se ČMKOS osmělila předložit svou vizi změny a že ve své kampani odmítá setrvačné pokračování udržování v konkurenceschopnosti ČR nízkými mzdami a nízkým zdaněním kapitálu.

Nenechme se ukolébat líčením růstu. Rozpočtové škrty a podhodnocení měny nezajistí dostatečný národohospodářský rámec pro vzestup ekonomické a životní úrovně. Připomínejme předvolební sliby vládních stran a požadujme od vlády reálné rozvojové impulsy. Občané ČR nechtějí být v EU za žebráky a ještě doplácet na nesprávnou politiku evropských špiček.

VV ÚV KSČM

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…