KSČM: Plzeňský kraj by měl upřednostnit mobilitu pracovní síly v regionech s nejvyšší nezaměstnaností, ideálně s celými rodinami

13.04.2017 18:50

Po přehlasování veta pana prezidenta Poslaneckou sněmovnou PČR vstoupí v účinnost novela zákona č. 114 „O ochraně přírody a krajiny“, která v posledních měsících silně rezonovala v médiích a na politické scéně. Na dubnovém jednání ZPK nemohlo toto téma ujít pozornosti zastupitelů Pardubického kraje.

KSČM: Plzeňský kraj by měl upřednostnit mobilitu pracovní síly v regionech s nejvyšší nezaměstnaností, ideálně s celými rodinami
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

KSČM se jednoznačně připojuje ke snaze tuto novelu v budoucnosti korigovat, či navrhnout legislativní úpravu speciálně pro NP Šumava. Národní park Šumava je aktuální podobou novely zákona č.114 silně poznamenán a v blízké budoucnosti se negativní parametry přijatého zákona mohou velmi výrazně podepsat na podobě Šumavy, jak ji ještě i v tuto chvíli známe. Z těchto důvodů se KSČM v Plzeňském kraji chce podílet na zlepšení této situace a hodláme pomoci, stejně jako v minulosti, ve snaze o zelenou Šumavu.

Podobně vnímá klub KSČM ZPK problémy spojené především s agenturními zahraničními pracovníky z průmyslových center v Plzni a na Tachovsku, kde tyto personální agentury zajišťují ubytování v okolních obcích a městech, bez zajištění standardní občanské vybavenosti a potřebné infrastruktury.

Obrátili jsme se s podnětem na pana hejtmana a vedení kraje, aby spolu s vládou ČR řešili koncepčně a systémově a v neposlední řadě legislativně pomohli řešit nastalé problémy se samosprávami v dotčených místech. Upřednostnili pobídkami mobilitu pracovní síly v regionech ČR s nejvyšší nezaměstnaností, pokud možno s celými rodinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…