KSČM Plzeňský kraj k tématu Plzeňské teplárenské

25.11.2017 6:32

V poslední době opět výrazně sílí úvahy o plánech na vyvedení společnosti Plzeňská teplárenská a.s. z majetku města do soukromých rukou, na což KVV KSČM Plzeňského kraje považuje za nezbytné v zájmu občanů města reagovat.

KSČM Plzeňský kraj k tématu Plzeňské teplárenské
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Náš krajský výbor tyto záměry jednoznačně odmítá. Jsme přesvědčeni, že veřejnoprávní vlastnictví je pro společnost vyrábějící tepelnou energii ideální formou a vyvedení teplárny z majetku města do soukromých rukou nemůže občanům přinést nic pozitivního. Ekonomický profit z výroby tepelné energie uskutečňované na území města by měl být nadále využíván výlučně ve prospěch občanů města a neshledáváme žádný rozumný důvod, aby odběratelé platbami za dodávky tepelné energie vytvářeli prostředky na finanční zisk soukromého vlastníka a mzdy jeho managementu

Současně se domníváme se, že o takto zásadní otázce by neměli rozhodovat zástupci města, ale přímo občané, neboť se jedná o problém strategického významu, jehož důsledky dalece přesahují délku funkčního období zastupitelstva. Z toho důvodu plánujeme sérii akcí s cílem informovat o současné situaci média a veřejnost, otevřít k tomuto tématu veřejnou diskusi a připravit prostředky, jejichž pomocí budou mít občané možnost do celé záležitosti aktivně vstoupit.

Na pondělí 27. 11. od 11h jsme proto svolali tiskovou konferenci do hotelu Central v Plzni, a současně jsme připravili dvě podpisové akce otevřené k podpisům občanů. První z nich je petice určená městskému zastupitelstvu proti vyvedení Plzeňské teplárenské a.s. z majetku města, druhou pak petice pod návrh místního referenda k této otázce.

Oba dokumenty je možné podepisovat v budově KSČM, Purkyňova 29 v Plzni. Další podpisová místa budou upřesněna v příštím týdnu.

Elektronickou petici můžete posepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby